Miera nezamestnanosti v Grécku dosiahla 26,8 %

NETKY.SK • 6 Jún 2013, 12:42 • 2 min
Miera nezamestnanosti v Grécku dosiahla 26,8 %

ATÉNY - Miera nezamestnanosti v Grécku v marci stúpla na 26,8 % z nadol revidovanej februárovej úrovne 26,7 %. Vo štvrtok o tom informoval grécky štatistický úrad ELSTAT.

slovakia

left justify in out

Je to najvyššia úroveň od roku 2006, keď začal štatistický úrad v krajine tieto údaje evidovať. Je to zároveň viac ako dvojnásobne vyššia úroveň oproti priemeru celej eurozóny. Miera nezamestnanosti v eurozóne dosiahla v apríli 12,2 %.

Obavy, že by Grécko mohlo opustiť eurozónu, sú v súčasnosti vzdialené, avšak ekonomika krajiny sa bude tento rok nachádzať v recesii už šiesty rok po sebe a nezamestnanosť ďalej vzrastie. V máji o tom informovala tamojšia centrálna banka. Očakáva, že hrubý domáci produkt (HDP) Grécka oslabí tento rok o 4,6 %, čo je o niečo viac, než uvádzala v poslednej prognóze na úrovni 4,5 %. Miera nezamestnanosti dosiahne svoj vrchol na úrovni okolo 28 % a postupne v roku 2015 začne klesať, uvádza ďalej centrálna banka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies