F1: Hamilton bude mať nového kolegu, Bottas prestupuje do Alfa Romeo

NETKY.SK • 7 September 2021, 10:39 • 2 min
F1: Hamilton bude mať nového kolegu, Bottas prestupuje do Alfa Romeo

Preteky v talianskej Monze sa budú konať tento víkend, a to neznamená nič iné, ako veľký rozruch na jazdeckom trhu. Po oznámení konca kariéry Kimiho Raikkonena sa do Alfy Romeo pridáva druhý Fín Valtteri Bottas.

slovakia

left justify in out

Bottas do Alfy, Russell do Mercedesu? 

Fínsky pretekár podpísal s Alfou Romeo viacročný kontrakt a nahradí svojho krajana Raikkonena. Pre Bottasa to bude krok späť, pretože je priam nemožné si pomyslieť, že by Alfa mohla byť rýchlejším autom v nadchádzajúcej sezóne ako dominantný Mercedes. 

 

Na druhej strane to môže byť pre reštart Bottasovej kariéry naozaj prospešné. V posledných sezónach nabrali jeho výkony negatívny spád a v tohtoročnej sezóne sú asi najslabšie, aké kedy boli. 

 

Je otázne, či Bottas vôbec záujem jazdiť za Mercedes, kedže naplno plní úlohu tímovej dvojky. Táto úloha je na psychiku jazdca veľmi náročná a prešli si ňou mená ako Barrichello, Webber či Massa

 

Prestupom do Alfy odpadne z Bottasa tlak médii a znova bude schopný ukázať, že má rýchlosť a do F1-tky rozhodne patrí. Doposiaľ Bottas získal za Mercedes 9 víťazstiev, najviac v roku 2019 (4).

 

 

Bottasov odchod otvára jednu voľnú sedačku v najlepšiom tíme posledného desaťročia. Dominantný Mercedes s najväčšou pravdepodobnosťou dá konečne šancu talentovanému Georgovi Russellovi, ktorý hlavne v tejto sezóne ukázal fenomenálne výkony.

 

V druhom najslabšom tíme Williams sa dokázal kvalifikovať na VC Belgicka na 2. mieste. Toto kolo na vode označil bývalý jazdec F1 Jolyon Palmer za jedno z najlepších kôl všetkých čias. Preteky v Spa boli napokon zrušené a Russell tak získal svoje prvé pódium v F1. 

 

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies