MHK Žilina povedie ostrieľaný Peter Mikula

NETKY.SK • 3 Október 2014, 09:34 • 2 min
MHK Žilina povedie ostrieľaný Peter Mikula

ŽILINA - Hokejový tréner Peter Mikula sa po vyše roku vracia do slovenskej Tipsport extraligy, kde povedie MsHK DOXXbet Žilina.

slovakia

left justify in out

Tréner majstrovského Zvolena zo sezóny 2012/2013 nahradil pod Dubňom vo funkcii šéfa lavičky Jozefa Zavadila, ktorý požiadal ešte v pondelok o ukončenie spolupráce zo zdravotných dôvodov. Ide o prvú trénerskú zmenu v najvyššej slovenskej súťaži 2014/2015. "Nečakali sme, že pán tréner Zavadil sa rozhodne skončiť spoluprácu. Aj preto vzniklo párdňové vákuum, neboli sme pripravení na možnosť, že budeme hľadať nového trénera. Snažili sme sa ho nájsť v čo najkratšom čase, ale na druhej strane sme nechceli zobrať prvého, ktorý sa nám ozve. Chceli sme angažovať kvalitného trénera, ktorý prinesie do mužstva skúsenosť a pozitívne myslenie, myslím si, že sa nám to v osobe Petra Mikulu aj podarilo. Veríme, že sa zlepšia naše výsledky a pritiahneme na náš štadión aj žilinského diváka," povedal pre agentúru SITA športový riaditeľ MsHK DOXXbet Imre Valášek.

 

Najúspešnejší slovenský tréner v sezóne 2012/2013 Peter Mikula opustil pred pár dňami poľský Osvienčim. Päťdesiatdeväťročný kouč prišiel do poľského mužstva po úspešnom pôsobení v HKM Zvolen v lete 2013. "Prišlo k zhode náhod, že Peter Mikula bol zrazu voľný a my sme hľadali trénera, keďže nás odchod Jozefa Zavadila zaskočil," priznal Imre Valášek. 

 

Žilinčanom patrí so ziskom štyroch bodov desiate miesto v extraligovej tabuľke, tím spod Dubňa zaostáva o tri body za deviatou Skalicou. Mikula bude na lavičke Žiliny debutovať v piatkovom stretnutí 9. kola v Brezne proti Banskej Bystrici. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies