Mesto Lučenec získalo na dobudovanie pumptrackovej dráhy príspevok 20.000 eur

NETKY.SK • 31 Marec 2023, 8:0 • 2 min
Mesto Lučenec získalo na dobudovanie pumptrackovej dráhy príspevok 20.000 eur

Lučenec - Mesto Lučenec získalo na druhú etapu dobudovania pumptrackovej dráhy príspevok vo výške 20.000 eur. Práce na dotvarovaní telesa dráhy či úprave okolia plánuje dokončiť do leta.

slovakia

left justify in out

Prvú etapu výstavby pumptrackovej dráhy pri zimnom štadióne začalo mesto realizovať nahromadením pôdy a vytvorením klopených zákrut ešte v roku 2022. V rámci druhej etapy plánuje realizovať žiaduce tvary kopcov a priehlbín, aby sa dosiahol čo najlepší efekt zrýchlenia určitej časti trate. Niektoré zákruty budú spevnené asfaltom, pribudnúť má tiež fotostena s motívom lučeneckého pumptracku. Pumptracková dráha na Ulici B. Nemcovej je dlhá takmer 160 metrov, atrakcia je určená na jazdu na bicykli, kolobežke, skejtborde, korčuliach či odrážadle. "Nový športový objekt je určený nielen pre deti a mládež, ale pre širokú verejnosť, keďže jazda na pumptracku je bezpečná a vhodná pre všetky vekové kategórie," uviedla primátorka mesta Alexandra Pivková. Financie na prvú i druhú etapu pumptracku získala samospráva z Nadácie EPH. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Michaela Baboľová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Peter Vince

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona