VIDEO: Tanzániu povedie prvý raz v histórii krajiny žena. Samia Suluhuová Hassanová sa stala prezidentkou

NETKY.SK • 19 Marec 2021, 11:57 • 2 min
VIDEO: Tanzániu povedie prvý raz v histórii krajiny žena. Samia Suluhuová Hassanová sa stala prezidentkou

Bývalý prezidnet John Magufuli náhle zomrel na zlyhanie srdca. Počas pandémie sa preslávil mnohými bizarnými činmi. Jedinou prezidentkou v Afrike sa do tohto dňa mohol pýšiť len Madagaskar.

slovakia

left justify in out

Prvou ženou na čele tejto východoafrickej krajiny sa stala  Samia Suluhuová Hassanová po tom, čo v stredu náhle zomrel prezident John Magufuli. Dôvodom úmrtia bolo zlyhanie srdca. Informovala o tom agentúra AFP.  Samia Suluhuová Hassanová dnes zložila prezidentskú prísahu. 

 

"Ja, Samia Suluhuová Hassanová sľubujem, že budem čestná a budem dodržiavať a ochraňovať ústavu Tanzánie," vyhlásila prvá žena vo funkcii prezidentky na slávnostnej ceremónii v hlavnom meste Dar es Salaam. 

 

 

Očakáva sa, že nová prezidentka, ktorú charakterizuje mierne a konsenzuálne vyjadrovanie, by mohla prísť s iným štýlom vládnutia.

 

Magufuli sa na verejnosti naposledy objavil 27. februára, čo vyvolalo špekulácie o jeho zdravotnom stave. Hovorilo sa tiež o tom, že sa mohol nakaziť novým koronavírusom. Tamojší predstavitelia to však popierajú.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies