Messi by sa chcel s Barcelonou ešte dohodnúť, klub však peniaze nemá

NETKY.SK • 2 Júl 2021, 11:31 • 2 min
Messi by sa chcel s Barcelonou ešte dohodnúť, klub však peniaze nemá

BARCELONA - Zlá finančná situácia a dlhodobá kritika Lionela Messiho na fungovanie klubu príliš nenasvedčujú tomu, že argentínsky útočný klenot FC Barcelona podpíše s Kataláncami ešte jednu zmluvu.

slovakia

left justify in out

Tridsaťštyriročný Messi prestal byť prvým júlovým dňom hráčom FC Barcelona, čo sa stalo presne 16 rokov po podpise jeho prvej profesionálnej zmluvy s týmto velikánom španielskeho aj európskeho futbalu.

 


Politik, právnik a futbalový funkcionár Joan Laporta sa riadi heslom, že nikdy sa netreba vzdávať vopred a rovnaké to je aj s pokračovaním Messiho na Camp Nou.

 

Laporta sa stal prvýkrát prezidentom FCB v čase, keď klub podpísal tínedžera Messiho. V marci tohto roku sa na prezidentskú stoličku vrátil a napriek vyššie spomenutým faktom stále verí, že udrží Messiho.

 

"Chceme, aby zostal a Leo tiež chce zostať. Takže navonok je všetko v poriadku. Stále sa však musíme zaoberať otázkou prísneho protokolu finančnej fair-play. Sme v procese hľadania najlepšieho riešenia pre obe strany," povedal Laporta v rozhovore pre rádio Onda Cero. "

 

img


Financie Barcelony utrpeli v minulej sezóne obrovskú ranu, keď sa na pochybné hospodárenie predchádzajúceho vedenia ešte nabalili straty z obdobia bez diváckej kulisy spôsobeného pandémiou koronavírusu.

 

Po návrate k moci Laporta zdedil klub zaťažený dlhom 1,2 miliardy eur a masívnymi kontraktmi viacerých hráčov, ktoré bývalý prezident klubu Josep Bartomeu odsúhlasil bez toho, aby sa díval do vzdialenejšej budúcnosti.

 

Predchádzajúca Messiho zmluva z roku 2017 mu priniesla za sezónu astronomických 138 miliónov eur a je zjavné, že prípadné pokračovanie sa bude odohrávať v rádovo oveľa nižších číslach. Laporta nedávno zopakoval, že finančná situácia Kataláncov je v realite ešte horšia ako očakával.

 

img

 

"Na mzdy hráčov a klubového personálu plus ďalšie platby sa vynakladá spolu až 650 miliónov eur," skonštatoval staronový prezident FCB.

 

Obrovské zárobky hráčov 
Zatiaľ čo Messi je stále najlepší strelec aj najväčšia osobnosť tímu nielen z historického pohľadu, niektorí ďalší hráči s vysokými platmi neprinášali klubu osoh zodpovedajúci ich príjmom. Aj preto Laporta v tejto súvislosti vyhlásil: "Platy hráčov v Barcelone nie sú porovnateľné s inými klubmi, preto niektorí z týchto hráčov budú musieť odísť."

 

img

 

Nový platový strop pre Barcu
Španielska liga znížila platový strop pre Barcelonu zo 671 miliónov eur v sezóne 2019/2020 na 383 miliónov eur v uplynulom ročníku. Očakáva sa, že nový platový strop bude oznámený v najbližších týždňoch. Platový strop je úmerný 70-percentám klubových príjmov.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies