Merkelová pre nepriaznivé počasie odložila cestu do USA

NETKY.SK • 14 Marec 2017, 07:23 • 2 min
Merkelová pre nepriaznivé počasie odložila cestu do USA

BERLÍN - Na utorok plánovanú návštevu nemeckej kancelárky Angely Merkelovej v Spojených štátoch museli preložiť na piatok z dôvodu nepriaznivého počasia, ktoré má dnes v noci zasiahnuť východné pobrežie USA. Informovala o tom dnes agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Americká národná meteorologická služba (NWS) vydala varovanie pred snehovou víchricou pre všetkých šesť štátov USA tvoriacich Nové Anglicko, celé štáty New York a New Jersey a časti štátov Pensylvánia, Ohio, Západná Virgínia, Maryland a Delaware. V zahrnutom regióne ležia aj veľké mestá ako Washington, Baltimore, Filadelfia, New York či Boston.

 

V najviac postihnutej oblasti, siahajúcej od juhovýchodnej Pensylvánie po juh Nového Anglicka, by mohlo napadať od 30 do 45 centimetrov snehu.

 

Americké letecké spoločnosti už na dnes a utorok miestneho času zrušili približne 4000 letov.

 

Merkelová má s americkým prezidentom Donaldom Trumpom počas svojej prvej návštevy vo Washingtone od jeho nástupu do funkcie hovoriť o summite skupiny G20, ktorý sa uskutoční v Nemecku, a tiež o budúcnosti transatlantických vzťahov.

 

Merkelová sa vo februári stretla na bezpečnostnej konferencii v Mníchove s Trumpovým viceprezidentom Mikeom Penceom.

 

Kancelárka vyjadrila ochotu spolupracovať aj s novou americkou administratívou a od Trumpovho nástupu pokračuje v obvyklom režime bilaterálnych vzťahov oboch krajín. Donald Trump opakovane kritizoval utečeneckú politiku Angely Merkelovej, ktorú v jednom rozhovore označil za katastrofálnu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies