Mercedes to má v Singapure ako na hojdačke, navyše čelí trestu za porušenie pravidiel

NETKY.SK • 20 September 2019, 16:53 • 2 min
Mercedes to má v Singapure ako na hojdačke, navyše čelí trestu za porušenie pravidiel

SINGAPUR - F1 sa s Európou pre túto sezónu už rozlúčila, no na jazdcov čaká ešte pekná porcia závodov. Jedným z nich bude aj Singapur, ktorý sa odjazdí už tento víkend.

slovakia

left justify in out

Po absolvovaní prvého tréningu sa zistilo, že palivo Lewisa Hamiltona nemalo požadovanú teplotu, bolo príliš studené. V tlačovej správe komisárov stojí, že "teplota paliva bola o vyše jedenásť stupňov nižšia (limit je 10), ako vonkajšia teplota vzduchu nameraná hodinu pred začiatkom prvého tréningu."

 

img

 

Ide o porušenie Článku 6.5.2 Technických pravidiel Formuly 1 a technický delegát FIA Jo Bauer preto záležitosť musel posunúť komisárom. Navyše teplota paliva bola zmeraná len pár minút pred koncom tréningu. Mercedes akoby sa nepoučil z chýb iných stajní. Už v Rakúsku malo podobný problém Alfa Romeo Racing. Giovinazziho monopost obsahoval o 13 stupňov chladnejšie palivo oproti tolerancii v pravidlách FIA. Za tento priestupok platila stajňa 5 000 eur. Uvidíme ako dopadne Mercedes. 

 

img

 

V druhom tréningu to však už bolo o niečom inom, i keď na čele sa neobjavili Mercedesy. Red Bull už v Taliansku na Monze avizoval, že pripravuje monopost na Singapur. Na Marina Bay sa jazdí po mestskej vozovke, kde nejde ani tak o rýchlosť a výkon, ako skôr o celkovú aerodynamiku auta. A je veľmi dobre známe, kto sa podieľa na tvorbe monopostov Red Bullu. Adrian Newey je v súčasnosti považovaný za najlepšieho konštruktéra vo formulovom svete. 

 

img

 

Holanďan Max Verstappen na Red Bulle zajazdil najlepší čas (1:40,259 min) v piatkovom prvom tréningu na nedeľňajšiu Veľkú cenu Singapuru F1. O 167 tisícin sekundy prekonal Nemca Sebastiana Vettela na Ferrari, tretí najrýchlejší bol britský obhajca titulu a líder šampionátu Lewis Hamilton s Mercedesom, ktorý zaostal o 0,666 s.

 

 

Tréning však poznačila havária druhého Mercedesu. Valtteri Bottas skončil v bariére a tréning museli prerušiť na 10 minút. V druhom piatkovom tréningu bol už najrýchlejší Hamilton, ktorý na okruhu Yas Marina dosiahol čas 1:38,773 min. Druhý Verstappen za ním zaostal o 184 tisícin, tretí bol Vettel (+0,818). Zajtrajšia kvalifikácia je naplánovaná na 15:00 SELČ. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

💥😮 @valtteribottas into the barriers at Turn 19 during FP1 . #SingaporeGP #Formula1 #F1

Príspevok, ktorý zdieľa FORMULA 1® (@f1),

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona