REPORTÁŽ: Rezort poľnohospodárstva pomôže poľnohospodárom aj malým podnikateľom

NETKY.SK • 29 Marec 2021, 17:27 • 2 min
REPORTÁŽ: Rezort poľnohospodárstva pomôže poľnohospodárom aj malým podnikateľom

Alokácia týchto zdrojov bude rozložená do štyroch výziev. Ich základné parametre bude ministerstvo vopred a predovšetkým transparentne komunikovať tak, aby všetci záujemcovia o tieto podpory v agrosektore mali možnosť vyjadriť sa k stanoveniu priorít, ako aj k lepšiemu porozumeniu podmienok.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom v pondelok minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Ján Mičovský (OĽANO).

 

MPRV SR v súvislosti s predĺžením programového obdobia Programu rozvoja vidieka (PRV) a jeho navýšením rozpočtu aj zo zdrojov Európskeho nástroja na obnovu (Next generation EU) pripravuje štyri nové a mimoriadne zaujímavé výzvy zamerané na investičnú podporu v sektore poľnohospodárstva a potravinárstva.

 

Investície podporia spolupráce podnikov, zvýhodnia malých poľnohospodárov a tých, ktorí o podporu doposiaľ nežiadali. Pôjde tak celkovo o viac ako 337 mil. EUR, ktoré prispejú k zásadnej modernizácii investične poddimenzovaného slovenského pôdohospodárstva a zanedbanej krajiny.  Podobné plány rezort chystá aj pre oblasť lesníctva.

 

Investičná podpora v poľnohospodárstve bude zacielená na špeciálnu rastlinnú a živočíšnu výrobu. Pôjde o najmä podporu technológií, ale aj stavebných investícií a to priamo týkajúce sa výroby v týchto odvetviach ako aj podpora skladovania, či odbytu prvovýrobcov. 

 

 

Mladým poľnohospodárom sa týmto tiež naskytnú mimoriadne atraktívne formy pomoci. Agrorezort myslí aj na malých poľnohospodárov, ktorí budú v rámci výzvy aj bodovo zvýhodnení. Zámerom je totiž zapojiť do podpory aj tých pestovateľov plodín špeciálnej rastlinnej výroby a chovateľov hospodárskych zvierat, ktorí v minulosti nedostali podporu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies