Melónový zázrak

NETKY.SK • 23 Júl 2016, 08:22 • 2 min
Melónový zázrak

BRATISLAVA - Melón je druh plodovej zeleniny patriacej do čeľade tekvicovité. Niekedy býva nesprávne považovaný za ovocie. Z botanického hľadiska je melón bobuľa. Vo svete sa pestuje mnoho druhov melónov s rozličným tvarom a farbou.

slovakia

left justify in out

Veľa ľudí robí tú chybu, že z melóna zje len dužinu a väčšinu jadierok jednoducho odstráni alebo vypľuje. Semená tohto okrúhleho a šťavnatého plodu sú v mnohých smeroch podceňovaná a málokto tuší, čo všetko sa v nich skrýva.

 

Ich vysoký obsah vlákniny pomáha pri trávení a prospieva celej črevnej flóre. Je v nich aj aminokyselina citrulín, ktorá pôsobí ako antioxidant. Ten podporuje činnosť krvného obehu, srdca a posilňuje pamäť.

 

V sto gramoch semienok nájdete 35 gramov bielkovín a navyše sa jedná o zásobáreň vitamínov A, B a C. Okrem toho obsahujú potrebnú dávku horčíka, draslíka i železa. Svoje miesto tam majú aj mastné kyseliny, ktoré znižujú hladinu cholesterolu a riziko kardiovaskulárnych chorôb. Semienka sú mimoriadne vhodná pre alergikov a astmatikov, zlepšujú stav pleti.

 

 Aj muži by si mali melón zamilovať. Obsahuje totiž cennú látku arginín. Tá nakopne erekciu viac, než všetky afrodiziaká dokopy. Taktiež pomáha pri tvorbe spermií a zlepšuje ich kvalitu.

 

Vyskúšajte výborný melónový drink. Pripravte si 700 gramov melónovej dužiny, samozrejme aj so semienkami. Ďalej 100 gramov jahôd a 50 gramov malín. Kocky ľadu nesmú chýbať. Všetko nahádžte do mixéra a rozmixujte na hladkú hmotu. Ihneď podávajte.

 

Máme pre vás super tip na liečivý čaj. Čaj z melónových jadierok je močopudný a funguje ako skvelá prevencia proti obličkovým kameňom. Rozdrvte štyri polievkové lyžice semienok a varte ich v dvoch litroch vody asi pätnásť minút. Zmes nechajte trochu vychladnúť a až potom zlejte. Množstvo si rozdeľte na dva dni a popíjajte po malých dávkach. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies