AKTUALIZOVANÉ: Gröhling prišiel s dôležitou informáciou týkajúcou sa maturít!

NETKY.SK • 4 Január 2021, 19:05 • 2 min
AKTUALIZOVANÉ: Gröhling prišiel s dôležitou informáciou týkajúcou sa maturít!

Pre aktuálnu epidemiologickú situáciu nebude v marci časť maturity. Informoval o tom nominant vládnej strany Sloboda a Solidarite na poste šéfa rezortu školstva.

slovakia

left justify in out

Minister školstva Branislav Gröhling informoval, že časť maturít, ktoré bývajú pravidelne v marci, sa zrušia pre súčasnú pandemickú situáciu. "Touto cestou zároveň aj vyzývam školy, aby v obsahu maturitných otázok zohľadnili dištančné vzdelávanie a mieru, v akej prebrali v tomto čase učivo a začlenili ho do maturitnej skúšky v zúženom rozsahu," povedal Grohling. Informáciu priniesol aj portál ta3.com. Portál dodal, že písomná časť sa zatiaľ neruší, má prebehnúť 12. apríla.

 

Aktualizované 4. januára 21:26:  Testovanie študentov sa ruší, nahradili ho novým termínom.

  

Rezort školstva v tlačovej správe informoval, že vzhľadom na aktuálnu epidemiologickú situáciu sa aj testovanie žiakov posúva.

 

„Otvorené budú aj stredné školy, taktiež za podmienok pretestovania študentov a zamestnancov školy podľa vyhlášky ÚVZ SR. Aj z tohto dôvodu sa presunulo plošné pretestovania z pôvodného termínu 8. – 10. januára na 22. – 24. januára 2021,“ uvádza rezort v tlačovej správe.

 

11. januára sa deti síce vrátia do škôl, ale z domu, teda dištančným spôsobom výučby. „Otvorené budú len materské školy pre deti zákonných zástupcov z kritickej infraštruktúry a pre deti rodičov, ktorým povaha práce nedovoľuje pracovať z domu,“ dopĺňa rezort.

 

„Zriaďovateľom odporúčame otvoriť školské kluby detí najmä pre deti zdravotníkov, ako aj pre deti rodičov z kritickej infraštruktúry či pre deti rodičov, ktorí nemôžu pracovať z domu. Od 11. do 18. januára bude vyplácaná pandemická OČR. Zriaďovateľom zároveň odporúčame pretestovať všetkých zamestnancov, pričom náklady im budú preplatené,“ prezradil minister školstva Branislav Gröhling.

 

Od 18. januára bude podľa plánu nasledovný stav. „Otvorené budú materské školy, obnoví sa aj vyučovací proces pre prvý stupeň základných škôl a špeciálne školy.  Rezort školstva odporúča pretestovať rodičov aj zamestnancov,“ doplnilo ministerstvo s tým, že pre zákonných zástupcov detí je tu táto možnosť.

 

„Rodičia naďalej môžu v tomto čase ospravedlniť dieťa na 5 vyučovacích dní po sebe. V prípade potreby tak môže žiak ostať doma až do konca lockdownu,“ informovali s tým, že druhý stupeň škôl, rovnako aj stredné, budú pokračovať dištančnou metódou vzdelávania.

 

„Otvoriť sa môžu aj končiace ročníky stredných škôl, a to za predpokladu pretestovania žiakov a zamestnancov školy v závislosti od príslušnej vyhlášky ÚVZ SR,“ dodal rezort školstva v tlačovej správe. Prečítajte si aj o novom kmeni koronavírusu, ktorý je už na Slovensku. Proti koronavírusu sú dôležité aj rúška a dezinfekčné gély, ktoré kúpite na shop.netky.sk.

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies