Životný príbeh Zelenského sa stal námetom na nový komiks

NETKY.SK • 19 Máj 2022, 07:41 • 2 min
Životný príbeh Zelenského sa stal námetom na nový komiks

KYJEV – Životný príbeh ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského, ktorý mapuje jeho vývoj od herca a komika až k lídrovi krajiny v prebiehajúcom vojenskom konflikte, sa stal námetom pre nový komiks s názvom Politická sila: Volodymyr Zelenskyj. TASR prevzala správu z agentúry Reuters.

slovakia

left justify in out

Komiks v rozsahu 22 strán má vyjsť v piatok. Podáva príbeh o tom, ako sa Zelenskyj, ktorý v minulosti stvárnil úlohu prezidenta v televíznej šou Sluha národa, v roku 2019 skutočne dostal k moci. Podporu ľudí si získal prísľubom, že zaistí ukončenie vojny na východe Ukrajiny, kde ukrajinské sily už od roku 2014 bojujú proti Moskvou podporovaným separatistom. Reuters pripomína, že Zelenskyj v čase, keď sa stal šiestym prezidentom Ukrajiny, nemal za sebou žiadne politické skúsenosti.

 

 

Spoluautor komiksu, spisovateľ Michael Frizell, priblížil, že počas výskumu a zberu materiálu ho zaujímali najmä otázky, ako napríklad  Kým je Zelenskyj?  či  Prečo je teraz tým správnym lídrom pre Ukrajinu? Za výtvarnou stránkou komiksu stál Pablo Martinena, ktorý ilustroval aj biografie bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa, juhoafricého bojovníka proti apartheidu Nelsona Mandelu či futbalistu Davida Beckhama.

 

„Táto kniha pre mňa veľa znamená z dôvodu môjho ukrajinského pôvodu,“ uviedol vydavateľ Darren G. Davis pôsobiaci v USA. Objasnil, že jeho starí rodičia z matkinej aj otcovej stany emigrovali do Spojených štátov práve z Ukrajiny. Dodal, že mu nešlo len o vyrozprávanie príbehu, ale tiež o podporu Ukrajiny. Časť z predaja komiksu bude venovaná Medzinárodnému Červenému krížu.

 

Možno vás zaujme: Ruské tvrdenia o nasadení laserov svedčia o krachu invázie, vyhlásil Zelenskyj



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona