Medzinárodná akcia Europolu sa zamerala na finančné podvody

NETKY.SK • 9 December 2019, 10:19 • 2 min
Medzinárodná akcia Europolu sa zamerala na finančné podvody

BRATISLAVA - Celkovo 228 zadržaných je výsledkom medzinárodnej akcie organizácie Europol zameranej na odhaľovanie finančných podvodov.

slovakia

left justify in out

Ako ďalej na sociálnej sieti informuje Policajný zbor SR, na akcii sa podieľali orgány z 30 štátov, viac ako 680 bánk a 17 bankových asociácií.


„Akcia sa týkala prípadov, keď podvodníci nenápadne presúvajú peniaze z kriminálnej činnosti prostredníctvom ľudí, ktorým klamú a nevedomky ich tak zaťahujú do organizovaného podvodu,“ uvádza polícia s tým, že v rámci akcie identifikovali 3833 ľudí, ktorí nevedomky posielali podvodné peniaze a 386 tých, ktorí ich na to navádzali.

 

„Viac ako 650 bánk hlásilo 7520 podvodných transakcií,“ informuje polícia a dopĺňa, že akcia odhalila škody v hodnote 81,2 milióna eur a viac ako 12,9 milióna eur sa kompetentným orgánom podarilo zachrániť.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies