Medzi Izraelom a pásmom Gazy došlo opäť k raketovému útoku a paľbe

NETKY.SK • 24 Apríl 2015, 09:42 • 2 min
Medzi Izraelom a pásmom Gazy došlo opäť k raketovému útoku a paľbe

GAZA/JERUZALEM - Tanky izraelskej armády ostreľovali v noci nadnes oblasť v okolí obce Bajt Hánún na severe pásma Gazy. Operácia nasledovala po tom, ako palestínski militanti vypálili najmenej jednu raketu na juh Izraela. S odvolaním sa na izraelský rozhlas o tom informovala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Ani palestínsky, ani izraelský útok si nevyžiadali obete na životoch, zranených ani materiálne škody. Obyvateľstvo juhu Izraela pred palestínskym útokom varovali sirény. Palestínske hnutie Hamas v noci nadnes uviedlo, že nevie nič o strelách vypálených z pásma Gazy na Izrael. Predstaviteľ Hamasu Ismáíl Radwán zdôraznil, že palestínske frakcie existujúce prímerie dodržiavajú. Izraelský rozhlas však uviedol, že na juh krajiny dopadla najmenej jedna raketa.

 

Vlani v lete sa po ostreľovaní juhu židovského štátu ozbrojencami Hamasu rozpútal medzi Izraelom a pásmom Gazy ozbrojený konflikt, ktorý sa po 50 dňoch skončil uzavretím prímeria. Obe strany ho vo všeobecnosti dodržiavajú, aj keď sporadicky dochádza k incidentom podobným tomu z noci nadnes.

 

Riaditeľ operácií Úradu OSN pre palestínskych utečencov na Blízkom východe (UNRWA) Robert Turner vydal vo štvrtok vyhlásenie k aktuálnej situácii v Gaze, v ktorom upozornil, že jej obyvatelia zápasia s nedostatkom potravín a humanitárna situácia je tam katastrofálna.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies