Ako dosiahnuť krásnu srsť u psa? Dôležitá je vnútorná výživa

NETKY.SK • 20 Máj 2022, 18:07 • 2 min
Ako dosiahnuť krásnu srsť u psa? Dôležitá je vnútorná výživa

Nadmerné pĺznutie, matná srsť, lysé miesta na koži. Pozorujete u svojho psa tieto príznaky? Určite nie je na škodu poradiť sa s veterinárom, pretože niektoré z nich môžu poukazovať na rôzne ochorenia u psa. Najčastejšie ide o parazity alebo alergie. No zhoršená kvalita srsti môže znamenať aj nedostatok živín.

slovakia

left justify in out

Samozrejme, dlhosrsté plemená vyžadujú viac starostlivosti, nutný je nielen pravidelný kúpeľ, ale i návšteva psieho salónu. Avšak v prípade, že pes skutočne stráca viac srsti ako počas bežnej výmeny kožúška na jeseň alebo na jar, je treba spozornieť. Správna starostlivosť o psa znamená aj pravidelné návštevy veterinára a konzultácie ohľadom jeho stravy.

 

Práve alergie môžu stáť za zlým stavom kože a srsti, a tie zvyčajne súvisia s citlivosťou na niektorú zložku psej potravy. Psom ale môžu chýbať aj rôzne vitamíny a minerály. A tak, ako potrebujú vhodnú podporu pre kĺby, je fajn sa zamerať aj na prípravky podporujúce zdravie kože a srsti. Napríklad kolagén je univerzálnou stavebnou bielkovinou, ktorá okrem toho, že sa hojne nachádza v pohybovom aparáte, vyskytuje sa tiež v koži a ovplyvňuje tak kvalitu srsti. Je preto vhodné podávať ho psom spolu s každodennou stravou.

 

Ako na to? Dnes už je na trhu kolagén pre psy v práškovej forme, ktorý je 100 % čistý a získaný z kolagénu morských rýb. Je to český produkt Incapet Collagen, kolagénové peptidy z morských rýb spracované štiepením pomocou enzýmov. Tento spôsob výroby zaručuje maximálnu bioaktivitu a pri podávaní psovi ho jeho telo môže spracovať a vyrobiť si nový kolagén

 

img

Čo to má spoločné s kožou? Tá totiž obsahuje až do 80 % kolagénu, funguje tam ako spojivo buniek, zabezpečujúce pružnosť a zdravú štruktúru kože. Takže ak registrujete vypadávanie srsti u psa, súvisí to s kožou, a pri posilnení kože sa zlepší aj stav srsti. Preto odporúčajú podávať psom kolagén aj veterinári, potvrdzuje MVDr. Hana Lešetická z kliniky BUDvet. „Veľmi dobre fungujú napríklad rôzne kolagénové prípravky, ktoré vlastne podporujú tie jednotlivé chlpy a chlpové vačky, tá srsť je potom zdravšia, až tak nevypadáva, je lesklejšia.“

 

Je to rovnaký princíp ako u ľudí, pre tých je už 7 rokov na trhu Inca Collagen, ktorý si získal už viac než 200- tisíc verných zákazníkov. Pretože u ľudí reálne účinkuje a pomáha posilniť kĺby, zlepšiť kvalitu kože, vlasov i nechtov. Fanúšikovia Inca Collagen teraz podávajú svojim štvornohým maznákom jeho mladšiu verziu.

 

Incapet Collagen u psov pomáha:

- regenerovať chlpové vačky, posilňovať štruktúru kože,

- zlepšovať jej elasticitu a zdravú kondíciu,

- povzbudzovať rast novej srsti, dochádza k zasrsteniu lysých miest,

- pomôže aj pri rekonvalescencii po operáciách, pri hojení rán na koži,

- zvyšuje kvalitu srsti u psa, tá je lesklejšia, krajšia a príjemnejšia aj na dotyk.

 

 

„Máme za sebou mesiac užívania morského kolagénu od IncaPet Collagen. Myslím, že väčšie zhodnotenie budem môcť robiť až po niekoľkomesačnom užívaní, ale za tento mesiac môžem určite povedať, že sa mi zdá, že sa všetkým našim psím dievčatám o niečo zlepšila srsť, je hebkejšia a vyzerá lepšie,” hodnotí Nikol Pospíšilová z českej chovateľskej stanice Bohemian Crystals.

 

Ak teda váš psík trpí kožnými problémami, alebo má jednoducho chabú srsť, nasadením tohto kolagénu pre psov nič nepokazíte. Môže len pomôcť popri naordinovanej liečbe od veterinára a spolu so šetrnými prípravkami na kúpanie psa dosiahnete zlepšenie stavu. Aj keď váš pes nemá diagnostikované žiadne ochorenie, o jeho srsť sa starajte celý jeho život a vďaka Incapet Collagen môžete nastaviť účinnú prevenciu nielen ochorení pohybovej sústavy, ale aj prevenciu pred kožnými problémami, vypadávaním srsti a jej zhoršenou kvalitou. Incapet Collagen je balený do vrecúšok s dennou dávkou 3 000 mg, ktoré stačí každý deň nasypať vášmu psovi do krmiva.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona