ME16: Íri chcú zastaviť Ibrahimoviča

NETKY.SK • 12 Jún 2016, 11:12 • 2 min
ME16: Íri chcú zastaviť Ibrahimoviča

SAINT DENIS - Vzájomný súboj futbalistov Írska a Švédska bude kľúčový vzhľadom na ich šance postúpiť zo silnej E-skupiny do ďalších bojov na EURO 2016.

slovakia

left justify in out

Duel je na programe v pondelok 13. júna o 18.00 h v Saint-Denis, ako hlavný rozhodca ho povedie Srb Milorad Mažič.

 

Íri sa na kontinentálnom šampionáte predstavia tretíkrát v histórii, doteraz sa im ani raz nepodarilo postúpiť zo základnej skupiny. Zverenci trénera Martina O’Neilla obsadili v kvalifikačnej D-skupine tretie miesto a účasť na finálovom turnaji vo Francúzsku si vybojovali v baráži po postupe cez Bosnu a Hercegovinu. V príprave sa im nedarilo podľa predstáv. Remizovali s Holandskom i Slovenskom, v generálke prehrali s Bieloruskom 1:2. Pred ich prvým zápasom na EURO 2016 sú však v dobrej nálade a chcú odčiniť zaváhanie z predchádzajúceho turnaja ME, kde prehrali všetky tri duely.

 

"Dostali sme sa do silnej skupiny. Máme veľmi kvalitných súperov, v každom zápase budeme musieť ísť na maximum. Pozícia outsiderov nám však sedí, už niekoľkokrát sme dokázali odohrať proti favoritom dobré zápasy. Hráči sa na prvý zápas tešia, turnaj chceme odštartovať na pozitívnej vlne. Ibrahimovič je top hráč, dáme si na neho pozor," vravel pred ostrým štartom kouč O'Neill. Nielen jeho potešili správy o zdravotnom stave útočníkov Robbieho Keana a Jonathana Waltersa. Veterán Keane, ktorý je so 67 gólmi v 142 medzištátnych zápasoch rekordérom svojej krajiny, mal cez týždeň problémy s lýtkovým svalom, Waltersa trápila boľavá achilovka. "S Robbiem to vyzerá oveľa lepšie ako pred siedmimi dňami. Sval mu už nespôsobuje žiadne problémy. Walters by sa mal do pondelka tiež dať do poriadku," dodal O'Neill. Zo zranenia kolena sa vystrábil aj James McCarthy, ktorý bude tvoriť os stredovej formácie spolu s duom Glenn Whelan, Jeff Hendrick.

 

Dôležitosť otváracieho zápasu E-skupiny si uvedomujú aj Švédi. "Mužstvo, ktoré vyhrá tento duel, má veľmi dobrú šancu prebojovať sa do ďalšej fázy turnaja. Samozrejme, ďalej môžeme ísť aj keď prehráme, ale šance sa v tom prípade zmenšia. Bude to skutočne kľúčový zápas," vyhlásil švédsky kouč Erik Hamren. Severania sa budú nielen v útoku spoliehať na svoju najväčšiu hviezdu, kapitána Zlatana Ibrahimoviča. Elitný kanonier je lídrom mužstva na ihrisku i v kabíne, čo potvrdil aj Hamren: "Zlatan je pre nás nenahraditeľný. Hráči k nemu vzhliadajú, počúvajú ho a učia sa od neho. Verím, že na turnaji sa mu bude dariť a bude z toho profitovať celé mužstvo." Ibrahimovič uplynulé štyri sezóny strieľal góly za Paríž Saint-Germain, po ME by mal ako voľný hráč posilniť Manchester United. "Veľmi sa teším, že povediem svoju krajinu na turnaji vo Francúzsku, kde som roky pôsobil na klubovej úrovni. Chceme hrať čo najlepší futbal a urobiť dobrý výsledok," povedal ikonický 'Ibra', ktorý v 113 stretnutiach v reprezentačnom drese doteraz zaznamenal 62 gólov. Švédsko by malo profitovať z jeho spolupráce s krídelníkom Emilom Forsbergom, ktorá fungovala už v kvalifikačných bojoch.

 

E-skupina:

Írsko - Švédsko /pondelok 13. júna, 18.00, Saint-Denis/

 

predpokladané zostavy:

Írsko: Randolph – Brady, Clark, O’Shea, Coleman – McCarthy, Whelan, Hendrick – Hoolahan – Long, Walters

 

Švédsko: Isaksson – Olsson, Lindelöf, Granqvist, Lustig – Forsberg, Ekdal, Källström, Durmaz – Berg, Ibrahimovič

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies