Mayweather a Pacquiao sa stretli zoči-voči, obaja veria v dobrú šou

NETKY.SK • 12 Marec 2015, 09:51 • 2 min
Mayweather a Pacquiao sa stretli zoči-voči, obaja veria v dobrú šou

LOS ANGELES - Profesionálni boxeri Floyd Mayweather a Manny Pacquiao sa v stredu konečne stretli zoči-voči. Na pódiu Nokia Theater v centre Los Angeles si bez pohnutia hľadeli do očí takmer minútu.

slovakia

left justify in out

Tridsaťšesťročný filipínsky pästiar Pacquiao mal oblečený tmavý oblek s kravatou a sprevádzala ho skladba skupiny AC/DC "Thunderstruck", o dva roky starší Američan Mayweather prišiel vo svetlom obleku bez kravaty za sprievodu "We will rock you" od kapely Queen. Nasledovala tlačová beseda - jediná pred ich dlhoočakávaným vzájomným súbojom, ktorý sa uskutoční 2. mája v komplexe MGM Grand v Las Vegas.

 

"Druhý máj - zápas storočia. Ide o to, aby sa stretli najlepší z najlepších a Pacquiao patrí k najväčším boxerom tejto éry. Všetko je o načasovaní a myslím si, že sme nemohli zvoliť vhodnejší termín. Chceme byť rozumní a sústrediť sa výhradne tento jeden duel, rovnako ako pri mojich predchádzajúcich 47 súbojoch. Svet si to nemôže nechať ujsť, ring bude plný akcie. Čas trávim v telocvični, plný odhodlania. Posúvam svoje limity, ešte nikdy som netúžil po víťazstve viac ako teraz. Som si istý, že on má rovnaký prístup. O športe som sa naučil jednu vec. Pokiaľ prehráte, už to máte v hlave. Vždy ma učili byť víťazom, bez ohľadu na všetko. Bez spolupráce všetkých strán by sme sa nedohodli, som vďačný, že môžeme svetu ponúknuť to, čo chce vidieť. Druhého mája sa zastaví čas. Chcem, aby sa pozeral úplne každý, nikto si to nemôže nechať ujsť. Mayweather - Pacquiao, najväčší zápas boxerskej histórie," zneli slová Floyda "Moneyho" Mayweathera na tlačovej besede. 

 

K publiku prehovoril aj jeho protivník. "Na toto ste čakali, viem, že sa tešíte," vyhlásil "Pac-Man" a doplnil, že sa viac obával Oscara De La Hoyu, Antonia Margarita či Miguela Cotta. Pokračoval Pacquiaov tréner Freddie Roach: "Zbožňujem výzvy a táto je najväčšia v mojom živote. Konečne sme sa dočkali, čaká na nás vôbec najnáročnejšie meranie síl. Postavíme sa proti najlepšiemu boxerovi sveta a nakopeme mu zadok. Floyd, prepáč a veľa šťastia. Pred piatimi rokmi by si mal väčšiu šancu na úspech, no spomalil si a Manny vie, ako na teba." 

 

Vo svojich vyjadreniach bol veľkorysý aj Bob Arum zo spoločnosti Top Rank, ktorá ma pod palcom Pacquiaa. Práve Aruma mnohí obviňovali zo zdržiavania rokovaní. "Globálnu pozornosť máva jedine Super Bowl či olympijské hry. Verte mi, sledovať bude celý svet. Je poctou pre box, že sa podarilo dohodnúť na takejto udalosti," uviedol Bob Arum. 

 

Výkonný riaditeľ Mayweather Promotions Leonard Ellerbe na tlačovej besede oznámil ceny vstupeniek do komplexu MGM Grand. Tie sa budú pohybovať v rozpätí 1500 až 7500 amerických dolárov a len malá porcia sa dostane k verejnosti. Zakúpenie televízneho prenosu bude stáť 100 USD, v Las Vegas budú k dispozícii uzavreté fanúšikovské zóny. Aby sa súboj uskutočnil, bolo nutné zabezpečiť dostatočný finančný výnos a 14-tisíc predaných lístkov v MGM Grand prinesie viac peňazí než napríklad 40-tisícová návšteva na otvorenom štadióne v Dallase. Navyše, Mayweather má s MGM Grand platný kontrakt. 

Pre niektorých priaznivcov zruinovala celú stredajšiu akciu prítomnosť speváka Justina Biebera, ktorý už tradične sprevádza Mayweathera.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies