HLAS: Len Slovensko bude rozhodovať o tom, kto vstúpi na naše územie

NETKY.SK • 14 September 2023, 17:45 • 2 min
HLAS: Len Slovensko bude rozhodovať o tom, kto vstúpi na naše územie

Len Slovensko bude rozhodovať o tom, kto a za akých okolností vstúpi na jeho územie. „Schopnosť brániť vlastnú štátnu hranicu je základným prejavom suverenity každého štátu. Buď sme suverénna republika alebo nie sme. A HLAS hovorí: Slovensko je suverénny štát, bude samo rozhodovať o tom, koho na svoje územie pustí a koho nie a dokáže si toto rozhodnutie aj vynútiť!“ uviedol dnes líder HLASu Peter Pellegrini k problému nelegálnej migrácie.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Krok vlády, ktorá dnes rozhodla o zrušení mimoriadnej situácii kvôli ochoreniu Covid 19, brániacej Slovensku vracať nelegálnych migrantov späť, hodnotí HLAS ako správny, hoci oneskorený. „Stále sa však nenaplnili ďalšie nevyhnutné kroky. Musíme zaisťovať nelegálnych migrantov, kým sa dôkladne nepreverí ich totožnosť – nie zapísať im na papierik vymyslené meno a vymyslený dátum narodenia, ale poctivo overiť, či naozaj takýto človek existuje a či nepredstavuje možnú hrozbu. Až po takomto overení môžu dostať akýkoľvek papierik od polície - nie na počkanie a nie na falošné meno!“ zdôraznil Peter Pellegrini.

HLAS pripomína ďalší svoj návrh, ktorým bolo zapojenie armády do stráženia kľúčových bodov slovenských hraníc. „Ak mohli vojaci asistovať pri vytieraní nosov, ak mohli strážiť okresné cesty počas pandémie, len aby slovenskí občania nemohli navštíviť rodinu aj v susednom okrese, potom môžu aj pomáhať chrániť Slovensko pred nelegálnymi migrantmi. Som rád, že aj tento návrh sa podarilo aspoň čiastočne uskutočniť. Čiastočne preto, lebo si viem predstaviť nasadenie podstatne vyššieho počtu vojakov ako 500, ale hlavne – majú byť nasadení priamo pri ochrane hranice, nie ako pomocná administratívna sila policajtov,“ pripomenul Peter Pellegrini.

HLAS žiadal a naďalej žiada odvolanie policajného prezidenta Štefana Hamrana, ktorý si pomýlil svoju prácu s politikou a opätovne pri ochrane bezpečia slovenských občanov zlyhal. „Ale pán Ódor s pani Čaputovou nám už ukázali, že pán Hamran je pre nich posvätná osoba a radšej sa zbavia vlastného ministra ako jeho,“ poznamenal Peter Pellegrini.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies