Matovič už nemá silu bojovať so Sulíkom o záchranu štátu

NETKY.SK • 15 August 2022, 13:15 • 2 min
Matovič už nemá silu bojovať so Sulíkom o záchranu štátu

BRATISLAVA - Po tom, ako sa minister financií vyjadril k predsedovi opozičnej strany Smer, nevynechal opätovne ani Richarda Sulíka.

slovakia

left justify in out

K nemu sa taktiež vyjadril na sociálnej sieti. Šéf liberálov je momentálne na dovolenke, a tak nebude prítomný na najnovšom rokovaní o osude koalície, ktoré sa má uskutočniť tento týždeň. Na tom poslednom sa partneri nedohodli na ničom a šéf Sme Rodina Boris Kollár včera v televíznej diskusii otvorene povedal, že ak by mala hroziť menšinová vláda, jeho strana zahlasuje za predčasné voľby. 

 

Z domova: Chlieb ani rožky už možno čoskoro na pultoch nebudú

 

obrazok

 

„Radičová: 1 rok, 3 mesiace a 2 dni, Matovič: 1 rok a 9 dní, Heger: 1 rok a 5 mesiacov. Až toľko 'dovolila' SaS žiť protikorupčným vládam, ktorých bola súčasťou. Nie som optimista, ale SaS 1. septembra povalí už tretiu protikorupčnú vládu v rade," začal minister financií a pokračoval: „Pred 11 rokmi to začalo rovnako – podpásovky a neustále ponižovanie Ivety Radičovej. Skončilo to odovzdaním moci mafii na 8 rokov. Rozkradnutých 30 miliárd eur, zabitý Ján a Martina. Pred rokom som zažil detto už sám ako premiér. Bohužiaľ, tentokrát to nebude iné. Áno, môžme dúfať, že to tentokrát nedotiahne do 'zdarného' konca. Ale je to naivné," rozpísal sa Matovič a nahlas rozmýšľa, kde by Slovensko mohlo byť, ak by sa jeho koaličný partner "nevyhrážal" povolením vlády. „Opozícia v koalícii. Na čo nám je Fico? Na čo Mazurek? Vystačíme si sami."

 

obrazok

 

„Držím palce každému, kto sa bude nasledovné dva týždne ešte snažiť zabrániť SaS v dokonaní 'diela'. Ja na to silu po tých 11 rokoch skúseností nemám," hovorí Matovič, ktorý bol ešte minulý týždeň odhodlaný bojovať. V závere pridal aj odkaz pre Richarda Sulíka: „​Napriek tomu - Rišo, skús tentokrát prvýkrát urobiť krok späť a zachrániš Slovensko pred vládou mafie Smeru a Hlasu s kovanými fašistami z Republiky."

 

Zo sveta: Ustúpili tlaku? AI ide dať preveriť svoju vlastnú správu o Ukrajine



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies