Minister Roman Mikulec reaguje na zadržanie Roberta Fica

NETKY.SK • 17 December 2021, 12:14 • 2 min
Minister Roman Mikulec reaguje na zadržanie Roberta Fica

BRATISLAVA - Minister vnútra Roman Mikulec dnes uviedol, že polícia pri podozrení z porušenia zákona koná bez ohľadu na to, z akého spoločenského a sociálneho spektra je preverovaná osoba.

slovakia

left justify in out

Mikulec sa tak vyjadril po tom, ako vo štvrtok 16. 12. policajti zadržali predsedu opozičnej strany Smer-SD Roberta Fica.  O priebehu a výsledku súvisiacich trestných konaní bude podľa stanoviska informovať kompetentný policajt tak, aby nedošlo k zmareniu účelu vyšetrovania.

 

img

 

Ako pripomenul Mikulec, pandemická situácia na Slovensku je naďalej vážna.

 

„Čelíme novému variantu koronavírusu, a tak, žiaľ, aj v predvianočnom období platia opatrenia, ktoré  majú ako celok plniť jediný cieľ – chrániť životy a zdravie občanov," skonštatoval. Zároveň deklaroval snahu o to, aby bol všetkým občanom poskytnutý "primeraný životný priestor v súkromnom aj v pracovnom živote".

 

Ministra mrzí, že niektorí aktuálnu situáciu využívajú na spochybňovanie opatrení a vyzývajú ľudí na ich nedodržiavanie.

 

„Niet pochýb o tom, že Policajný zbor si kontrolou týchto opatrení nezískava priazeň občanov, o to viac si cením, že koná nestranne, profesionálne a primerane, a preto má moju osobnú podporu," uviedol.

 

img

 

Obvinenie voči poslancovi Ficovi z trestného činu podnecovania potvrdila aj polícia.

 

„Obvinený nebol v zmysle Trestného poriadku zadržaný, bol predvedený na základe dožiadania orgánu činného v trestnom konaní s cieľom vykonania nevyhnutných procesných úkonov," vysvetlil hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka. Zároveň uistil, že keď to procesná situácia umožní, polícia poskytne k tejto veci bližšie informácie.

 

Lídra Smeru-SD odviedla vo štvrtok večer polícia pred tým, ako sa mal začať stranou ohlásený protestný sprievod na Tyršovom nábreží v bratislavskej Petržalke. Po prepustení z policajnej stanice povedal, že bol obvinený z trestného činu podnecovania. Obvinenia odmieta.

 

Súvisiaci čánok: AKTUALIZÁCIA: VIDEO Roberta Fica prepustili, niekto mu poškodil auto

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies