Matovič bude zisťovať prečo nie sú nakúpené testy na testovanie detí

NETKY.SK • 7 Február 2021, 12:43 • 2 min
Matovič bude zisťovať prečo nie sú nakúpené testy na testovanie detí

Premiér má v pláne porozprávať sa so Sulíkom a zistiť, prečo nie sú objednané testy pre deti, pri ktorých sa robí výter len z prednej časti nosa.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Igor Matovič v diskusnej relácii televízie TA3 V politike povedal, že sa bude rozprávať s Richardom Sulíkom a zisťovať prečo nie sú nakúpené testy, pri ktorých sa robí výter len z prednej časti nosa. Tieto testy bude používať pri testovaní detí Rakúsko.

 

img

„Pred dvoma týždňami som o tom hovoril na tlačovej besede a požiadal ministerstvo zdravotníctva, aby zadalo objednávku voči Správe štátnych hmotných rezerv. Ako sa priebežne informujem, tak stále súťaž nebola spustená. Takže budem sa pýtať v podstate nadriadeného štátnych hmotných rezerv, ministra hospodárstva, že čo sa tu zasa deje. Prečo tie testy nie sú zabezpečené,“ uviedol Matovič.

 

img

Premiér v relácii informoval, že sa s ministrom zdravotníctva Marekom Krajčím rozprával o prioritizácii učiteľov pri očkovaní na ochorenie Covid-19. „Tak, aby učiteľ, ktorý do triedy príde, aby nežil v strachu, že sa môže pri výkone svojho povolania nakaziť,“ pokračoval Matovič. výsledok dohody by mal minister zdravotníctva oznámiť v pondelok 8. februára.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies