REPORTÁŽ Beáta Dubasová venovala mužovi k tridsiatemu výročiu sobáša pesničku. Netkám prezradila recept na šťastné manželstvo!

NETKY.SK • 11 December 2021, 12:00 • 2 min
REPORTÁŽ Beáta Dubasová venovala mužovi k tridsiatemu výročiu sobáša pesničku. Netkám prezradila recept na šťastné manželstvo!

Popová hviezda Beáta Dubasová oslávila 30. výročie sobáša! So svojím manželom Andrejom Andrašovanom sa zoznámila pri práci, bol totiž jej zvukárom. Spoločné dni strávené na koncertných šnúrach a kamarátske oťukávanie prerástlo do romantickej lásky a nakoniec ich doviedlo pred oltár. K výročiu sobáša venovala legendárna speváčka manželovi pieseň To všetko kvôli nám. Ako vznikla, kto vytvoril klip aj aký je Beátkin návod na dlhé manželstvo, prezradila Netkám v exkluzívnom rozhovore!

slovakia

left justify in out

 

 

„Andrašovan – celkom schopný,“ napísala si speváčka v roku 1985 poznámku do svojho modrého zápisníka. Zvukár Andrej Andrašovan jej vtedy zaimponoval svojou šikovnosťou.

 

„Zoznámili sme sa tak, že prišiel do kapely ako zvukár. A vtedy som si zapísala túto poznámku. Myslela som tým, že je schopný niečo opraviť. Na nič iné som nemyslela. Potom, keď sme spolu jazdili na šnúry koncertov, ktorých bolo aj 20 mesačne, tak sme sa zbližovali. Chodiť sme spolu začali až o tri štyri roky. Zistila som, aký je, ako sa správa k ľuďom, on zistil o mne, aká som ja. Zrazu to prišlo a zaľúbili sme sa. Chvíľu sme to tajili, no a potom už nie,“ prezradila Netkám.  

 

Na svojom manželovi si popová ikona najviac cení jeho zodpovednosť, spoľahlivosť a technickú zručnosť. Ideálnym receptom na šťastné manželstvo je podľa nej dobré priateľstvo.

 

img

Včera a dnes. Rozdiel? Tridsať spoločných rokov.

 

img

 

„Veľkú rolu zohralo to, že sme boli najskôr priatelia a spolupracovníci a až potom sa vyvinula láska. Prešli sme si všetkými štádiami. Láska po 30-tich rokoch je iná ako v tom najväčšom zaľúbení. Ale to je logické a normálne. Človek sa musí zmieriť s chybami toho druhého. Ja nie som ako medík každý deň, rovnako ani on. Niektoré veci treba skrátka prehliadať. Napríklad,  keď sa ja naštvem, tak sa treba pratať. Ale nikdy sa nestalo, že by sme išli spať pohádaní,“ dodáva s úsmevom Beáta.

 

Mohlo by vás zaujímať: Herci SND si pre divákov pripravili vianočné video plné lásky, pokoja a pomoci

 

Manželovi pripravila k výročiu svadby prekvapenie v podobe novinky To všetko kvôli nám, na ktorej spolupracovala s renomovanými hudobníkmi. Pri zrode tejto piesne stál Peci Uherčík a jeho brat Martin, ktorí v spolupráci s Jurajom Griglákom vytvorili hudobný podklad už dávnejšie, no až v rukách Beáty Dubasovej sa spojil s tým správnym textom.

 

„K spolupráci na tejto skladbe, ktorá vznikala počas pandémie, ma oslovil gitarista Peter Peci Uherčík, s ktorým sa poznáme dlho. Poslal mi na vypočutie nejaké demo nahrávky a táto ma oslovila. Doma som si prešla všetky voľné texty, ktoré mám odložené a zrazu som mala pred očami krásny text od Kataríny Malíkovej. Prekvapilo ma, že témou, pocitom, ale aj formou perfektne sedí k tejto melódii, ktorú ešte vhodne inštrumentálne doplnil skvelý Fero Griglák,“ vysvetľuje speváčka.  

 

img

 

Beáta Dubasová je na scéne už 35 rokov. Na konte má množstvo megahitov a stovky sólových vystúpení na domácej aj zahraničnej hudobnej scéne; spievala na Malte, Sicílii, v Nemecku, Chorvátsku, Kazachstane, Poľsku a v Česku. Sympatická speváčka sa na novinke pre manžela aj spoluautorsky podieľala.

 

„Je to pozitívna pesnička o dlhoročnom vzťahu, ktorý vás navždy v živote pospája. Ale aj o vzájomnej slobode a dôvere v takomto vzťahu. Napríklad ako my s mojím manželom, s ktorým sme tohto roku oslávili 30. výročie sobáša. Symbolicky to vnímam aj ako vzťah s mojimi fanúšikmi, ktorí sú mi verní už od mojich prvých nahrávok. Azda najvernejší z nich, Roman Klištinec, mi k tejto skladbe vytvoril dokonca aj lyrics video. Teší ma, ako nás všetkých v živote hudba krásne spája,“ teší sa úspešná speváčka.

 

Klip To všetko kvôli nám si môžete pozrieť tu:

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Felecia sefredaktorka

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona