Organizácia apeluje na Igora Matoviča aby nezabudol na svoje záväzky ohľadom životného prostredia

NETKY.SK • 2 Marec 2020, 16:07 • 2 min
Organizácia apeluje na Igora Matoviča aby nezabudol na svoje záväzky ohľadom životného prostredia

BRATISLAVA – Organizácia Greenpeace Slovensko apeluje na Igora Matoviča a strany vznikajúcej koalície, aby nezabudli na výzvu ohľadom životného prostredia a klimatickej krízy, ku ktorej sa zaviazali. Urobila tak dnes prostredníctvom svojho statusu na sociálnej sieti.

slovakia

left justify in out

Aktivisti pripomenuli politickým stranám Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO), Sme rodina, Sloboda a Solidarita (SaS) a Za ľudí, že tri z nich sa prihlásili k ambicióznym záväzkom v oblasti životného prostredia. Išlo o podporu cieľa zníženia emisií EÚ o 65 percent do roku 2030, vypracovanie záväzného plánu na dosiahnutie uhlíkovej neutrality do roku 2040 a vypracovanie záväzného plánu transformácie slovenskej energetiky s cieľom dosiahnuť sto percent energie z obnoviteľných zdrojov do roku 2050.

 

Žiadajú zodpovednosť
„Výsledky parlamentných volieb už síce poznáme, ale od radosti dvakrát neskáčeme. Budeme sledovať všetky vaše rokovania, návrhy ministrov a jednotlivé kroky v otázkach životného prostredia a klimatickej krízy, ktoré sa chystáte podniknúť. Ani po voľbách vás nenecháme vydýchnuť,“ uviedol v statuse Greenpeace.

 

Organizácia zároveň vyzvala politikov, aby k riešeniu klimatickej krízy a životnému prostrediu pristupovali zodpovedne. Zároveň upozornila, že klimatická kríza sa musí stať otázkou všetkých ministerstiev a musí byť riešená prierezovo.

 

Organizácia Greenpeace Slovensko je súčasťou celosvetovej organizácie Greenpeace. Tá vznikla v roku 1969 v kanadskom Vancouveri, sídli v Amsterdame. Hlavnou náplňou organizácie je snaha o celosvetovú ochranu vody, pôdy, ovzdušia a živočíšnych a rastlinných druhov.

 

Greenpeace často organizuje protestné akcie, ktorými sa snaží poukázať na konkrétne problémy v oblasti ochrany prírody a apelovať na vlády jednotlivých krajín a medzinárodné či celosvetové spoločenstvá krajín, aby nachádzali konkrétne riešenia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies