Do Arsenalu prišiel ako vychádzajúca hviezda, teraz sa nedostane ani do základnej zostavy Pobrežia Slonoviny

NETKY.SK • 16 Január 2022, 16:00 • 2 min
Do Arsenalu prišiel ako vychádzajúca hviezda, teraz sa nedostane ani do základnej zostavy Pobrežia Slonoviny

Krídelník Arsenalu Londýn, Nicolas Pepe, zažíva katastrofálne obdobie. Pred dvomi rokmi prišiel do Arsenalu za 80 miliónov eur a mnohí experti predpokladali, že bude patriť medzi najlepších futbalistov sveta. No pravda je niekde úplne inde a momentálne sa dokonca nedokáže dostať ani do základnej zostavy Pobrežia Slonoviny na prestížnom turnaji Afrických národov.

slovakia

left justify in out

Vo francúzskej Ligue 1 sa stal najlepším hráčom sezóny

 

Nicolas Pepe patril medzi jednoznačne najlepších hráčov francúzskej ligy a v jeho najlepšej sezóne v roku 2018/2019 vyhral ocenenie najlepšieho hráča sezóny. V tejto sezóne sa mu podarilo v 38 zápasoch nastrielať 22 gólov a na ďalších 11 asistovať. V lete 2019 sa dočkal svojho veľkého prestupu do londýskeho Arsenalu, ktorý zaňho zaplatil 80 miliónov eur.

 

Vo svojej debutovej sezóne nastúpil do 42 zápasov a nastrieľal 8 gólov a pripísal si ďalších 10 asistencii. Na prvú sezónu v novom klube to neboli najhoršie čísla, ale bolo jasné, že mladý Pepe potrebuje ešte nejaký ten čas. Jeho druhá sezóna priniela podobné výsledky, ale pomaly nám už bolo jasné, že svoje neuveretiľné čísla z Ligue 1 zopakovať nedokáže. 

 

V tohtoročnej sezóne sa mu darí iba v EFL Cupe, v ktorom dokázal v 3 zápasoch skórovať 2 góly a na ďalše 2 prihrať. V PL nastúpil iba do 9 zápasov a má na konte iba jednu jedinú asistenciu. Postupne vypadol zo základnej zostavy, pretože Mikel Arteta preferuje viac mladučkého Saku, ktorý zažíva svoju doposiaľ najlepšiu sezónu, a tak si Pepe väčšinu svojich zápasov odsedí na lavičke. 

 

 

Za Pobrežie Slonoviny dostáva viac priestoru Max Gradel

 

Momentálane sa odohráva najslávnejší africky turnaj (Africký pohár národov), kde Pobrežie Slonoviny patrí medzi najväčších favoritov na víťazstvo. Pobrežie Slonoviny má výborných hráčov ako Kessie, Zaha, Haller a vo svojom prvom zápase zdolali Rovníkovú Guineu 1:0. Priestor pred Pepem dostal prekvapivo hráč tureckého Sivassporu Max Gradel a dokonca práve Gradel sa stal hrdinom tohto zápasu, keď sa mu podarilo streliť víťazný gól a získať dôležité 3 body pre Pobrežie Slonoviny. Pepe odohral iba 19 minút a bude zaujímavé sledovať, koľko priestoru technický hráč dostane. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies