Masaker v Nigérii: Militanti zabili v dedine vyše 90 ľudí

NETKY.SK • 17 Február 2014, 09:07 • 2 min
Masaker v Nigérii: Militanti zabili v dedine vyše 90 ľudí

MAIDUGURI - Vyše 90 ľudí zabili dnes podozriví islamskí militanti v štáte Borno na severovýchode Nigérie. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Militanti zastrelili alebo podrezali hrdlá ľuďom v dedine Izghe, ktorá leží pri hranici s Kamerunom. Jeden z tých, čo prežili, tvrdil, že útočníci zároveň vyrabovali obchody s jedlom a domy podpálili. Z miesta činu odišli na desiatich autách.   

Militanti z teroristickej islamistickej skupiny Boko Haram pravidelne útočia na civilistov po tom, čo sa stanú terčom operácií armády, píše agentúra AP. Pri dedine Izghe začalo letectvo v stredu bombardovať úkryty militantov. Po nálete zaútočili na nich príslušníci pechoty - niekoľkých zabili, pričom prišli o najmenej deviatich mužov.

Zástupcovia štátu Borno žiadajú armádu, aby vyslala do oblasti viac vojakov, keďže militanti majú početnú prevahu a majú k dispozícii aj protilietadlové a protitankové zbrane a ulúpené obrnené vozidlá.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies