Martin Pospíšil o pozvánke do prvého tímu Calgary: "Dlhá cesta dostať sa sem"

NETKY.SK • 4 November 2023, 11:00 • 2 min
Martin Pospíšil o pozvánke do prvého tímu Calgary: "Dlhá cesta dostať sa sem"

CALGARY - Hokejový klub Calgary Flames v piatok povolal do prvého tímu slovenského útočníka Martina Pospíšila. Dvadsaťtriročný center tak môže absolvovať debut v zámorskej NHL.

slovakia

left justify in out

Pospíšil odštartoval sezónu na farme Calgary Wranglers v AHL, kde v šiestich dueloch nazbieral rovnaký počet bodov (3+3). V uplynulom ročníku si v 20 zápasoch pripísal desať bodov (4+6). V AHL odohral celkovo 113 stretnutí s bilanciou 22 gólov a 40 asistencií, v play off pridal jedenásť štartov a šesť bodov (2+4). Calgary si ho vybralo v 4. kole draftu v roku 2018 z celkového 105. miesta.


"Bol to skvelý moment, keď mi zavolali a povedali, že budem trénovať s Flames. Nemohol som tomu uveriť po všetkých útrapách so zraneniami. Som nadšený, absolvoval som dlhú cestu, aby som sa dostal tam, kde som práve teraz. Po zranení, ktoré ma vyradilo na štyri mesiace, som sa snažil byť lepší ako predtým. Mal som skvelú letnú prípravu, dobré kondičné testy a to sa ukázalo aj na ľade. Cítim sa naozaj dobre," citoval Pospíšila portál nhl.com.


Opačným smerom putoval 20-ročný útočník Matt Coronato, ktorý v desiatich tohtosezónnych dueloch za Flames strelil jeden gól a na jeden prihral. Informovala o tom oficiálna webstránka "plameňov".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Teraz / TASR, Foto: TASR / Roman Hanc (archívna foto)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies