Rakúšan Schwarz dosiahol druhý triumf v kariére, Bendik skončil hlboko v poli

NETKY.SK • 18 Január 2019, 15:59 • 2 min
Rakúšan Schwarz dosiahol druhý triumf v kariére, Bendik skončil hlboko v poli

WENGEN - Rakúsky reprezentant Marco Schwarz dosiahol iba druhý triumf v kariére v seriáli Svetového pohára, keď v piatok ovládol alpskú kombináciu mužov vo švajčiarskom Wengene.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťtriročný rodák z Villachu viedol už po predpoludňajšom slalomovom kole a prvú pozíciu si udržal aj v popoludňajšom zjazde. Druhý skončil s odstupom 42 stotín sekundy Francúz Victor Muffat-Jeandet, ktorý bol po slalomovej časti tretí.

 

Z druhej priečky na tretiu klesol v zjazde ďalší francúzsky pretekár Alexis Pinturault (+1,12 s). Slovenský reprezentant Martin Bendik bol po slalome na 37. pozícii, po zjazde sa posunul na konečný 35. stupienok s odstupom 13,45 s na víťaza. Vo Wengene sa konala prvá tohtosezónna kombinácia SP, druhá bude vo februári vo februári v bulharskom stredisku Bansko. Dvadsaťpäťročný popradský rodák dosiahol zatiaľ najvyššie umiestnenie v SP v kariére, jeho maximom bolo zatiaľ 57. miesto v minuloročnom zjazde v nórskom Kvitfjelli.

Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní - Wengen (Švaj.) - piatok:

Alpská kombinácia mužov (slalomové kolo + zjazd) : 1. Marco Schwarz (Rak.) 2:36,92 min, 2. Victor Muffat-Jeandet (Fr.) +0,42 s, 3. Alexis Pinturault (Fr.) +1,12, 4. Mauro Caviezel (Švaj.) +1,23, 5. Romed Baumann (Rak.) +1,56, 6. Pavel Trichičev (Rus.) +1,83, ... 35. Martin Bendik (SR) +13,45
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies