Martin Buday si môže splniť sen, zabojuje o zmluvu v UFC!

NETKY.SK • 6 Október 2021, 17:04 • 2 min
Martin Buday si môže splniť sen, zabojuje o zmluvu v UFC!

LAS VEGAS – Oči slovenskej MMA scény sa budú 12. októbra upierať k podujatiu Dana White´s Contender Series, na ktorom sa predstaví náš zástupca Martin Buday. Ak zaujme prezidenta UFC a jeho spolupracovníkov, otvorí si dvere do veľkej ligy.

slovakia

left justify in out

Slovenský gladiátor bojuje pred zápasom s komplikáciami. Podľa serveru MMAshorties.cz ovplyvnili jeho cestu za veľkú mláku problémy súvisiace s cestovaním, pretože lietadlo, v ktorom sa nachádzal, sa muselo vrátiť späť. Dôvodom boli zdravotné problémy jedného z cestujúcich. Už aj tak dlhý let sa napokon ešte predĺžil.

 

 

Budayovi spôsobovali vrásky na čele aj starosti s výberom súpera. Dvadsaťdeväťročný bojovník mal pôvodne zápasiť s neporazeným Hugom Cunhom, ktorý bol následne nútený z duelu odstúpiť. Náhrada sa však našla pomerne rýchlo a jeho novým protivníkom bude Lorenzo Hood. Američan doteraz absolvoval 16 zápasov, v ktorých sa dvanásťkrát tešil z víťazstva a štyrikrát ťahal za kratší koniec. V poslednom čase sa môže pochváliť skvelou formou, pretože zvíťazil v troch zápasoch v rade po KO/TKO v 1. kole.

 

 

Prvá séria programu Dana White´s Contender Series odštartovala v roku 2017. Cieľom projektu je postaviť proti sebe talentovaných bojovníkov, ktorí by chceli získať kontrakt v najprestížnejšej MMA organizácii sveta UFC. Prezident spoločnosti Dana White je prítomný na každom podujatí a následne určí, komu bude ponúknutý kontrakt. V aktuálnej piatej sérii zatiaľ udelil zmluvy devätnástim bojovníkom.

 

 

Buday je aktuálnym šampiónom v ťažkej váhe v organizácii Oktagon MMA a domáca scéna mu bude držať palce. O jeho možnom presune do Spojených štátov amerických vtipkoval v rozhovore pre náš portál aj Štefan Vojčák, ktorý absolvoval víťazný debut na podujatí Oktagon 27. „Moja profesionálna kariéra je ešte len na začiatku, takže budem musieť prevalcovať všetko, čo proti mne postavia. Keď odíde Maťo Buday do Ameriky, bude ho tu musieť niekto zastúpiť.“



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies