Marian Kočner zostáva za mrežami v sprísnenej väzbe

NETKY.SK • 8 Január 2019, 16:14 • 2 min
Marian Kočner zostáva za mrežami v sprísnenej väzbe

BRATISLAVA – Podnikateľ Marian K. obvinený v kauze televíznych zmeniek zostáva naďalej v sprísnenej väzbe. Rozhodol o tom v utorok senát Najvyššieho súdu (NS) SR na svojom neverejnom zasadnutí. TASR o tom informovala hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová.

slovakia

left justify in out

"Senát Najvyššieho súdu SR na dnešnom neverejnom zasadnutí sťažnosť obvineného Mariana K. zamietol ako nedôvodnú," upresnila hovorkyňa NS SR.

 

Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS), pracovisko Banská Bystrica, 20. decembra minulého roku vyhovel návrhu prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) na sprísnenie väzby pre podnikateľa Mariana K., obvineného v kauze tzv. televíznych zmeniek za takmer 70 miliónov eur. Rozšíril ju na kolúznu, aby Marian K. nemohol ovplyvňovať svedkov.

 

img

 

Rozhodnutie nebolo právoplatné. Obvinený podal voči rozhodnutiu sťažnosť, o ktorej práve v utorok rozhodol senát NS SR. Marian K. už dva razy minulý rok neúspešne požiadal o prepustenie z väzby, keď mu dva razy nevyhovel prvostupňový súd - ŠTS a následne aj odvolací NS SR dva razy zamietol jeho sťažnosť voči rozhodnutiu ŠTS.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies