Opozičný politik Gudkov utiekol na Ukrajinu. Kremeľ mu mal hroziť väzením

NETKY.SK • 7 Jún 2021, 13:25 • 2 min
Opozičný politik Gudkov utiekol na Ukrajinu. Kremeľ mu mal hroziť väzením

MOSKVA - Ruský opozičný politik Dmitrij Gudkov utiekol na Ukrajinu po tom, čo strávil dva dni vo väzení.

slovakia

left justify in out

Gudkov o tom informoval na sociálnej sieti Facebook. Ako ďalej v statuse doplnil, ľudia blízki Kremľu mu povedali, že ak neopustí Rusko, jeho vykonštruovaný prípad povedie k zatknutiu.

 

Skončil v putách polície
Gudkov vyjadril presvedčenie, že cieľom zmanipulovaného vyšetrovania bolo zabrániť tomu, aby sa tento rok uchádzal o zvolenie do ruského parlamentu, ktorého členom bol v rokoch 2011 - 2016.

 

Opozičný politik skončil v putách, keď si po neho prišla polícia do jeho domu na vidieku pre údajný neuhradený prenájom kancelárskych priestorov. Vo štvrtok ho prepustili bez vzneseného obvinenia.

 

Opozícia končí za mrežami
V priebehu minulého týždňa poslal súd v juhoruskom Krasnodare prominentného opozičného politika Andreja Pivovarova na dva mesiace do väzenia, kým nebude vyšetrená jeho činnosť v skupine Otvorené Rusko.

Skupinu, ktorú financoval oligarcha a oponent Kremľa Michail Chodorkovskij žijúci v exile, už skôr úrady označili za „nežiaducu“.

 

Zákon z roku 2015 klasifikuje členstvo v nežiaducej organizácii ako trestný čin. Vláda na základe tejto legislatívy zakázala zhruba 30 skupín.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona