Liška sa za oceán ešte nechce sťahovať, odmietol dva kluby NHL

NETKY.SK • 15 Apríl 2020, 11:58 • 2 min
Liška sa za oceán ešte nechce sťahovať, odmietol dva kluby NHL

BRATISLAVA - Slovenský reprezentant v ľadovom hkeji sa dostáva do čoraz väčšieho povedomia. O služby útočníka Severstaľu Čerepovec mali už záujem 2 zámorské kluby NHL, z toho jeden sa minulý rok dostal takmer do finále Stanleyho pohára. Liška sa však rozhodol cestu za oceán ešte odložiť.

slovakia

left justify in out

20-ročný s viac ako 100 zápasmi v KHL

Slovenský hokejový útočník Adam Liška zbieral v predošlých dvoch sezónach skúsenosti v nadnárodnej KHL. Stále má len 20 rokov a v tejto súťaži odohral už viac než 100 zápasov a dobrými výkonmi si vyslúžil aj miesto na domácom svetovom šampionáte v máji 2019. Stúpajúca tendencia výkonov bratislavského rodáka a hráča Severstaľu Čerepovec neušla ani pozornosti skautov zo zámorskej NHL.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Adam Liška (@adam_liska23),

 

Coyotes mali podmienky
"Zaujímali sa o mňa Arizona a Carolina. Konkrétnu zmluvu mi ponúkli Coyotes, išlo o nováčikovský kontrakt. Chceli ma vidieť ďalší rok v AHL, čo je tiež kvalitná súťaž, ale v Čerepovci boli korektní. Nechcem, aby to vyzeralo, že som odmietol šancu na NHL. Skrátka som uprednostnil väčšiu dávku istoty, ktorú mi dáva známe prostredie," povedal Adam Liška v rozhovore pre denník Šport.

 

Ponuka Čerepovca rozhodla

Liška bližšie ozrejmil aj dôvody, prečo sa napokon rozhodol pre zotrvanie v tíme účastníka KHL. "Pri tíme ostal tréner Andrej Razin, ktorý má vyššie právomoci, keďže sa stal aj generálnym manažérom. Ponúkli mi zmluvu v ťažkej situácii, keď pandémia koronavírusu všetko komplikuje. Tréner mi volal osobne, čo si vážim," dodal Liška. Ako sa sám vyjadril, stavil na istotu. Svoje zohralo aj to, že zmluvu so Severstaľom podpísal Jindro Abdul, s ktorým sa o všetkom bavil.

 

img

 

V hľadáčiku Cans 
Odchovanec bratislavského Slovana preferoval riešenie, že by podpísal nováčikovský kontrakt s Arizonou, no ďalšiu sezónu by odohral v KHL. Napokon sa však obe strany nedohodli, čo potešilo víťaza Stanleyho pohára z roku 2006 a finalistu playoff Východnej konferencie 2019. "Celkom sa potešili v Caroline, že som to nakoniec nepodpísal s Coyotes. Z Hurricanes mi odkázali, že sa prídu pozrieť na moje zápasy. Ostávame v kontakte," skonštatoval slovenský útočník.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Carolina Hurricanes (@canes),

 

Čaká ho ešte maturita
Liška priznal, že okrem Jindřicha Abdula bol v hre o zmluvu v Čerepovci aj Pavol Skalický, no ten by mal napokon zamieriť do fínskeho tímu Lukko Rauma. V čase pandémie koronavírusu by Bratislavčan rád dokončil strednú školu, ale za aktuálnych okolností to nebude ľahké. "Keďže sú školy zatvorené a zrušili nám písomné maturity, dúfam, že sa uskutočnia aspoň ústne. Nerád by som školu odkladal, keď som sa k tomu odhodlal. Nie je mi to súdené, chcel by som to už mať konečne z krku," dodal Liška pre Šport.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona