Prezident Kiska začne sériu rozlúčkových návštev v Bruseli

NETKY.SK • 16 Marec 2019, 11:28 • 2 min
Prezident Kiska začne sériu rozlúčkových návštev v Bruseli

BRATISLAVA - Prezident Andrej Kiska odštartuje sériu rozlúčkových návštev v Bruseli. V utorok 19. marca sa stretne s predsedom Európskej komisie Jeanom-Claudom Junckerom a predsedom Európskej rady Donaldom Tuskom. Hlavnou témou rozhovorov budú nadchádzajúce voľby do Európskeho parlamentu a aktuálne dianie na pôde EÚ.

slovakia

left justify in out

Kiska si v Bruseli prevezme tiež Európsku cenu za ľudské práva Sinti a Rómov za jeho angažovanosť v boji proti prejavom rasizmu a diskriminácie a proti vyčleňovaniu Rómov zo spoločnosti. Informovala o tom Henrieta Hajtová z tlačového odboru Kancelárie prezidenta.

Cenu od roku 2008 udeľuje Ústredná rada Sinti a Rómov v Nemecku ako ocenenie jednotlivcov a inštitúcií, ktoré vystupujú v prospech ochrany občianskych práv Sinti a Rómov. Súčasťou programu prezidenta bude aj diskusia so slovenskými profesionálmi pracujúcimi v Bruseli a stretnutie s diplomatmi zastupujúcimi Slovensko v Európskej únii a NATO.

Pracovná cesta je prvou zo série rozlúčkových návštev prezidenta SR pred ukončením jeho mandátu 15. júna.

 

obrazok

 

Ing. Andrej Kiska je štvrtý prezident Slovenskej republiky, do funkcie zvolený ako občiansky kandidát 29. marca 2014 a do úradu inaugurovaný 15. júna 2014.

 

Filantrop, spisovateľ a bývalý podnikateľ, vzdelaním elektrotechnický inžinier, je spoluzakladateľom splátkových nebankových spoločností Tatracredit, Triangel, Quatro, spoluzakladateľom a spolumajiteľom firmy KTAG.

 

Kiska je spoluzakladateľom charitatívnej neziskovej organizácie Dobrý Anjel. V novembri 2006 získal od časopisu Trend titul Manažér roka a v roku 2011 sa stal držiteľom ocenenia Krištáľové krídlo za filantropiu. O svojej ceste, úspechu, šťastí a schopnostiach napísal dve knihy. Poskytuje tiež prednášky stredoškolákom a vysokoškolákom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies