Väčšina Poliakov si myslí, že o zákone o potratoch by malo rozhodnúť referendum

NETKY.SK • 12 Marec 2023, 09:00 • 2 min
Väčšina Poliakov si myslí, že o zákone o potratoch by malo rozhodnúť referendum

VARŠAVA - Väčšina Poliakov bez ohľadu na ich stranícku príslušnosť alebo politické názory si myslí, že o zmene súčasnej legislatívy o interrupciách by sa malo rozhodnúť v referende. Vyplýva to z nového prieskumu spoločnosti United Surveys.

slovakia

left justify in out

Prieskum si dali vypracovať Dziennik Gazeta Prawna (DGP) a rozhlasová stanica RMF FM. Vyplýva z neho, že za vypísanie referenda je 63,8 percenta respondentov. Necelých 20 percent opýtaných si myslí, že by o tejto zmene mala rozhodnúť dolná komora poľského parlamentu — Sejm. Podľa 2,9 percenta opýtaných by malo byť rozhodnutie na poľskom ústavnom súde.

 

Podľa súčasnej legislatívy je možné vykonať interrupciu iba v dvoch prípadoch — ak tehotenstvo ohrozuje život alebo zdravie matky alebo ak je tehotenstvo dôsledkom deliktu, napríklad znásilnenia lebo incestu. Na prieskume sa zúčastnila reprezentatívna vzorka 1000 dospelých Poliakov a bol vykonaný od 3. do 5. marca. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies