Manéver nevyšiel: V Česku sa počas svadby zrútilo lietadlo

NETKY.SK • 29 Jún 2018, 18:56 • 2 min
Manéver nevyšiel: V Česku sa počas svadby zrútilo lietadlo

KLOKOČOVSKÁ LHOTKA - V českej osade Klokočovská Lhotka v okrese Havlíčkův Brod sa počas svadby zrútilo malé práškovacie lietadlo. Stroj sa podľa svedkov zachytil do elektrického vedenia a následne dopadol na dom a stodolu. Ako informuje spravodajský portál iDnes.cz, pilot pri nehode utrpel vážne zranenia.

slovakia

left justify in out

Nešťastie sa stalo po pol tretej popoludní. Na miesto nehody pricestovali všetky zložky integrovaného záchranného systému, pričom pilota previezol do nemocnice vrtuľník. "Má mnohopočetné zranenia," uviedla riaditeľka záchranárov v kraji Vysočina Vladimíra Filová.

Podľa Hanky Zárubovej, starostky obce Klokočov, pod ktorú osada patrí, bol prelet lietadlom súčasťou svadby, ktorá sa tam konala popoludní. "Lietadlo letelo veľmi nízko. Keď sa otáčalo, vletelo do drôtov a spadlo na dom so stodolou. Bola počuť rana a naraz všetko spadlo a pretrhali sa drôty," uviedla pre iDnes.cz starostka.

Nehoda je už predmetom vyšetrovania krajských kriminalistov aj odborníkov z Ústavu pre odborné zisťovanie príčin leteckých nehôd.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies