Dobrý učiteľ je kľúčom ku kvalitnému vzdelaniu, uviedol premiér

NETKY.SK • 28 Marec 2022, 14:02 • 2 min
Dobrý učiteľ je kľúčom ku kvalitnému vzdelaniu, uviedol premiér

BRATISLAVA – Dobrí učitelia sú kľúčovým faktorom pri zabezpečení kvalitného vzdelávania. Pri príležitosti pondelkového Medzinárodného dňa učiteľov to zdôraznil predseda vlády SR Eduard Heger (OĽaNO), ktorý sa pedagógom poďakoval „za všetko dobré, čo robia pre naše deti a budúce generácie“.

slovakia

left justify in out

Premiér zároveň vyjadril presvedčenie, že hoci bolo obdobie pandémie nového koronavírusu pre pedagógov veľmi náročné, pomohlo zdynamizovať procesy modernizácie slovenského školstva a posunúť ho do 21. storočia.

 

„Mám na mysli digitalizáciu škôl, zmenu vyučovacích osnov a rovnako aj zmeny vo vzdelávaní učiteľov,“ spresnil Heger.

 

Šéf exekutívy upozornil, že nevyhnutné reformy, ktoré majú zaistiť pedagógom kvalitné pracovné prostredie, obsahuje Plán obnovy a odolnosti SR. V tejto súvislosti pripomenul, že do konca marca je otvorená dotačná výzva Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) SR Učitelia pre 21. storočie s alokáciou vyše 10 miliónov eur.

 

img

 

„Umožní vytvoriť prvých 16 regionálnych centier podpory učiteľom, pomáhajúcich učiteľom pripraviť sa na nový obsah a formy výučby, ktoré nás čakajú v nadväznosti na reformy,“ dodal Heger. Premiér uistil, že v pokračujúcej diskusii so školami chce tvoriť obraz moderného slovenského školstva vrátane dôstojného ohodnotenia pedagógov a zvýšenia záujmu o pedagogické povolanie. „Verím, že spoločne s novým zápalom dostaneme slovenské vzdelanie do formy,“ dodal.

 

Možno vás zaujme: Gröhling poďakoval učiteľom a ďalším zamestnancom školstva



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies