Malé lyžiarske strediská sú na predaj!

NETKY.SK • 10 Marec 2014, 10:21 • 2 min
Malé lyžiarske strediská sú na predaj!

BRATISLAVA - Naše malé hory sú na predaj, píše denník HOSPODÁRSKE NOVINY. Pre nedostatok snehu sa končí éra menších lyžiarskych stredísk. Ak chcú prežiť, musia sa spájať.

slovakia

left justify in out

Ski TaJa, Strelníky či malá Lučivná sa tak dostali na kolená a ocitli sa v ponuke realitných kancelárií. "Po tejto sezóne sme skončili. Trápili sme sa päť rokov, keďže prírodný sneh sa nám vždy roztopí", vysvetlil pre denník Jozef Valkošák, konateľ Ski TaJa Tatranská Javorina. Toto stredisko sa v súčasnosti predáva za takmer 180-tisíc eur. Ekonomický analytik Jozef Orgonáš uviedol, že malí majú šancu prežiť ak sa budú spájať a vytvárať klastre. "Ako príklad môže slúžiť fungujúci klaster na Liptove", vysvetlil Orgonáš. Nových majiteľov hľadajú aj Litmanová, Regetovka, Látky Prašivá či Rajecká Lesná. Téme sa venuje denník na prvej a druhej strane.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies