Hráč Arizony Coyotes Galchenyuk čelí viacerým obvineniam, Arizona s ním chce ukončiť kontrakt

NETKY.SK • 14 Júl 2023, 09:45 • 2 min
Hráč Arizony Coyotes Galchenyuk čelí viacerým obvineniam, Arizona s ním chce ukončiť kontrakt

NEW YORK - Klub zámorskej hokejovej NHL Arizona Coyotes chce ukončiť kontrakt s Alexom Galchenyukom iba dva týždne po jeho podpise. Dôvodom sú viaceré obvinenia, ktorým americký útočník čelí po nedeľnom zatknutí políciou v meste Scottsdale.

slovakia

left justify in out

Arizona hráča umiestnila na waiver listinu a už s ním nepočíta vo svojej organizácii. Polícia zadržala Galchenyuka v nedeľu a obvinila ho z viacerých trestných činov, vrátane poškodenia súkromného majetku, úteku z miesta činu, výtržníctva, kladenia odporu pri zatýkaní a vyhrážania sa či zastrašovania. Pri incidente neprišlo k zraneniu osôb, iba k materiálnym škodám. Noc strávil v policajnej cele a na druhý deň ho prepustili.

 


Hráčska asociácia NHL informovala, že záležitosť preveruje. Coyotes podpísali 1. júla s 29-ročným Galchenyukom ročný dvojcestný kontrakt na 775.000 dolárov. V uplynulej sezóne odohral za Colorado Avalanche 11 duelov v NHL, väčšiu časť sezóny strávil v nižšej AHL. Montreal si ho v roku 2012 vybral v drafte ako trojku, neskôr hral aj za Pittsburgh, Minnesotu, Ottawu a Toronto.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
TASR / Marek Nemček Foto: Yahoo
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies