REPORTÁŽ: Prípravu na druhú vlnu vláda nezanedbala, tvrdí premiér Matovič

NETKY.SK • 23 September 2020, 21:42 • 2 min
REPORTÁŽ: Prípravu na druhú vlnu vláda nezanedbala, tvrdí premiér Matovič

BRATISLAVA - Situáciu okolo ochorenia COVID-19 má Slovensko pod kontrolou. Tvrdí to predseda vlády Igor Matovič (OĽANO).

slovakia

left justify in out

 

Premiér v stredu na rokovaní vlády navrhol určité opatrenia na zamedzenie šíreniu nového koronavírusu, avšak konkretizovať ich nechcel. Zároveň ľudí vyzval na zodpovednosť a dodržiavanie opatrení. 

 

"V SR máme opatrenia dostatočné, len ich rešpektujú dve tretiny ľudí a tretina ich ignoruje," podotkol Matovič.

 

Aké opatrenia prijať?

Chce, aby konzílium epidemiológov prijalo také opatrenia, ktoré bude schopný vysvetliť ľuďom. "Ak budeme vidieť, že incidencia rastie, tak budeme musieť prijímať opatrenia. Zásobník máme v prvej vlne," poznamenal Matovič.

 

img

 

Vláda plánuje nakúpiť 500 000 antigénových testov, Matovič by ich chcel používať na kritických miestach, ako sú napríklad hranice.

 

Vetovaný zákon

Na margo vetovaného zákona o telekomunikáciách hovorí, že sa mohol využiť práve v auguste, keď sa ľudia vracali z dovoleniek a úrad verejného zdravotníctva tak mohol zistiť telefónne čísla od ľudí, ktorí prišli z červených krajín. Matovič poznamenal, že tento zákon už momentálne nie je prioritou. Dôvodom je aj to, že teraz je menej cestujúcich ľudí.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona