Spadol z Ďumbiera! Zázrakom bolo, že ho našli ešte živého

NETKY.SK • 28 Január 2021, 11:35 • 2 min
Spadol z Ďumbiera! Zázrakom bolo, že ho našli ešte živého

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ - Horskí záchranári z Nízkych Tatier v stredu popoludní zasahovali pod Ďumbierom. Podľa očitých svedkov z jeho vrcholu spadol muž, ktorého horskí záchranári našli 100 metrov pod severnou stenou na povrchu odtrhnutej lavíny.

slovakia

left justify in out

O podrobnostiach akcie informuje Horská záchranná služba na sociálnej sieti.

 

img


Na záchrannej akcii spolupracovalo 20 horských záchranárov. Prvá skupina sa vyviezla na Chopok a odtiaľ pokračovala po hrebeni na Ďumbier, druhá skupina postupovala Jánskou dolinou.

 

"Silný nárazový vietor a množstvo nového snehu komplikovali záchranárom postup. Z miesta odkiaľ turista spadol sa spustili pomocou lán do severnej steny Ďumbiera a našli muža približne 100 metrov pod stenou." 

 

img

 

"Ako zázrakom mal slovenský turista po takom dlhom páde zachované základné životné funkcie," uviedla HZS.

Záchranári mu poskytli neodkladnú zdravotnú starostlivosť, zateplili ho a transportovali do Jánskej doliny. "Tu ho odovzdali privolanej posádke rýchlej lekárskej pomoci, ktorá ho odviezla do nemocnice v Liptovskom Mikuláši," dodala HZS.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies