SASKA žiada úradnícku vládu a pediatrov o upokojenie situácie v súvislosti s mimoriadnou schôdzou. "Namiesto systémových riešení sme svedkami chaosu a populizmu"

NETKY.SK • 8 September 2023, 11:45 • 2 min
SASKA žiada úradnícku vládu a pediatrov o upokojenie situácie v súvislosti s mimoriadnou schôdzou. "Namiesto systémových riešení sme svedkami chaosu a populizmu"

BRATISLAVA - Rada pre záchranu zdravotníctva strany Sloboda a Solidarita (SASKA) žiada úradnícku vládu a pediatrov o upokojenie situácie v súvislosti s mimoriadnou schôdzou.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

„Otvorenie mimoriadnej schôdze pri súčasne zloženom parlamente je viac ako nebezpečné. Viaceré strany totiž už dopredu avizovali, že v predloženej forme návrh s vyššími poplatkami nepodporia a plánujú viaceré pozmeňujúce návrhy. Dokonca strana Smer avizovala, že pokiaľ sa aj táto schôdza otvorí, dajú návrh na prijatie uznesenia o migrácii. Toto je absolútne neprijateľné. Miesto systémových riešení sme svedkami absolútneho chaosu a predvádzania sa v populizme. Navyše, účinnosť zákona je až od januára 2024 a aj preto sme premiéra Ódora žiadali, aby tento návrh prerokoval až nový parlament,“ uviedla tímlíderka SASKY pre zdravotníctvo Janka Bittó Cigániková.

 

 

Strana Sloboda a Solidarita pripomína stanovisko Asociácie nemocníc Slovenska, ktorá v prípade prijatia takto predkladaných zmien varuje pred kolapsom poskytovania detskej zdravotnej starostlivosti v nemocniciach. „Najlepšie, čo môže úradnícka vláda v tejto situácii spraviť, je návrh stiahnuť a pripraviť komplexné riešenie, ktoré príjme nové zloženie parlamentu na prvej schôdzu. K tomuto riešeniu dáva SASKA verejný záväzok,“ doplnila Cigániková.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: SaS / Ondrej Šprlák Foto: SITA
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies