Prvých 100 dní v úrade pre ministra vnútra Romana Mikulca

NETKY.SK • 26 Jún 2020, 08:20 • 2 min
Prvých 100 dní v úrade pre ministra vnútra Romana Mikulca

BRATISLAVA - Prvých 100 dní v úrade spojených s pandémiou nového koronavírusu bolo najväčšou profesionálnou výzvou ministra vnútra SR Romana Mikulca (OĽaNO), v krízových štáboch strávil spolu s kolegami desiatky hodín pri práci na príslušných opatreniach.

slovakia

left justify in out

Riešenia v koronakríze 

Šéf rezortu vnútra uviedol, že v prevádzke bolo 65 karanténnych centier po celom Slovensku, bránami ktorých prešlo 23 600 ľudí. "Pre informovanie verejnosti sme na vnútre zriadili dve infolinky a e-mailovú schránku. Na obsluhe infoliniek sa striedalo 20 zamestnancov, ktorí vybavili priemerne 200 hovorov denne, pričom doteraz sme zaznamenali spolu približne 19 000 telefonátov a vyše 5 000 e-mailov," spresnil. Dodal, že samotní hasiči vykonali 24 500 odberov vzoriek v rámci celého Slovenska a rozvážali ich na pracoviská úradov verejného zdravotníctva.

 

img

 

Obrátenie sa na Policajný zbor 

V budúcnosti Mikulec počíta s väčšou transparentnosťou pri procesoch, ktoré vnútro zabezpečuje a riadi. "Teraz po upokojení a úspešnom zvládnutí nového koronavírusu sa chcem sústrediť na to, ako by mal asi vyzerať Policajný zbor v roku 2024," povedal. Dodal, že na základe stanoveného konceptu potom plánuje robiť ďalšie kroky z hľadiska štrukturálnych, legislatívnych, personálnych zmien, ale aj fungovania inšpekcie.

 

Občianstvo iného štátu 

Pripomenul, že rezort vnútra pripravuje i novelu zákona, ktorá umožní občanom SR, aby nadobudli aj občianstvo iného štátu. "Chcem reagovať na podnety občanov, ktorí sa odsťahovali, alebo im bolo odoprené občianstvo a chceli by ho získať späť," spresnil Mikulec. Dodal, že plánuje predstaviť taký spôsob, ktorý bude čo najviac zohľadňovať skúsenosti z reálneho života.

 

img

 

Pomoc 

Minister tvrdí, že práca a možnosti zlepšovať rezort vnútra ďaleko presahujú jedno volebné obdobie. Napriek tomu si dal osobný záväzok zoznámiť sa v čo najväčšej možnej miere s rezortnými kolegami, ktorí pracujú naprieč celým Slovenskom, aby vedel lepšie porozumieť ich potrebám, ktoré vychádzajú z reálnej praxe a boli dlhodobo ignorované. 

 

Výmena na viacerých vyšších postoch 

Na ministerstve Mikulec podľa jeho slov dbá aj na personálne obsadenie jednotlivých postov. "Prehodnotili sme a zrušili pozíciu hasičského vyslanca v Prahe, k výmene došlo aj na pozíciách generálnych riaditeľov Automobilových opravovní MV SR, nemocnice sv. Michala v Bratislave, prezidenta Hasičského a záchranného zboru a ďalších vyšších rezortných pozíciách," priblížil.

 

img

 

Momentálne vníma ako ďalšiu veľkú výzvu zabezpečiť pretavenie plánov z programového vyhlásenia vlády do reality, kedy sa pandémia veľmi výrazným spôsobom podpísala na ekonomike krajiny.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies