Malé dievča chce šíriť posolstvo a byť ďalším Davidom Attenboroughom

NETKY.SK • 19 Október 2020, 14:43 • 2 min
Malé dievča chce šíriť posolstvo a byť ďalším Davidom Attenboroughom

Takmer každé malé dieťa túži po tom mať nejakého domáceho maznáčika. Väčšinou sa jedná o psy, mačky alebo napríklad drobné hlodavce. Ale niekedy sú detské túžby trochu zvláštne, ako napríklad u malého britského dievčaťa Hollie Greenhalghovej, ktorá doma okrem iného chová aj 50 pavúkov.

slovakia

left justify in out

 

Hollie Greenhalghová z Winsford v grófstve Cheshire nie je úplne obyčajnou osemročnou dievčinou. Považuje sa za ochrankyňu prírody, jej veľkým vzorom je legenda David Attenborough a prevádzkuje aj vlastný youtubový kanál, ktorý má 6-tisíc pravidelných divákov, kde sa delí o zaujímavosti a tipy ohľadom chovu pavúkov.

 

Kariéru "pavúčej kráľovnej", ako ju niektoré britské médiá prezývajú, odštartovalo, keď v siedmich rokoch dostala k narodeninám svojho prvého pavúka. Nejedná sa o žiadneho drobčeka, tieto pavúky môžu mať v rozpätí nôh až 16 cm a v tele merať aj 7-8 cm.

 

Od tej doby boli nútení za robenie prírastku do súkromnej zoo svojej dcérky rodičia Rachel a David zaplatiť cez 500 libier. Výsledkom je chov neuveriteľnej zbierky 50 pavúkov, dvoch hadov a škorpióna. To všetko doplnené množstvom rôznych kobyliek a švábov.

 

 

"Rada by som šírila posolstvo o tom, ako úžasné a roztomilé veľké pavúky sú," zverila sa pre britskú verziu Metra Hollie. Na pavúkoch ju fascinuje predovšetkým spôsob, akým sa tieto tvory pohybujú.

 

"V skutočnosti sú pavúky ďaleko viac vydesené z nás ako my z nich," vysvetlilo dievča, prečo ju tvorovia, z ktorých niektorí ľudia majú dokonca panický strach, vôbec hrôzu nenaháňajú.

 

Že by o nebezpečenstve, ktoré sa k pavúčiemu uhryznutiu viaže, nevedela, je vylúčené. Na svojom youtubovom kanále sa delia o doslova encyklopedické vedomosti, ktoré o chovaných tvoroch nazhromaždila.

 

"Keď vyrastiem, chcela by som pracovať v zoo a tiež by som chcela byť ďalšia David Attenborough, precestovať svet a prednášať a ukazovať zvieratá," poodhalila Hollie svoje sny.

 

A jej najobľúbenejšie osemnohý miláčik? Stále je to ten sklípkan, ktorého dostala k siedmym narodeninám ako darček. Hovorí mu Henrietta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona