Ikonický Darwinov oblúk na Galapágach sa zrútil

NETKY.SK • 19 Máj 2021, 10:12 • 2 min
Ikonický Darwinov oblúk na Galapágach sa zrútil

Skala sa údajne zrútila následkom prirodzenej erózie.

slovakia

left justify in out

Ikonická prírodná  klenba z kameňa  známa ako Darwinov oblúk sa zrútila. Skalnatý útvar nachádzajúci sa vo východnej časti Tichého oceánu, ani nie kilometer od hlavného ostrova Darwin v oblasti súostrovia Galapágy, sa podľa všetkého zrútil následkom prirodzenej erózie, infromuje  BBC.

 

 

 

Z oblúka zostali trčať len dva kamenné stĺpy, ktoré klenbu držali. „Bol nahlásený kolaps Darwinovho oblúka, atraktívneho prírodného mosta, ktorý sa nachádzal len necelý kilometer od hlavnej oblasti ostrova Darwin,“ uviedlo ekvádorské ministerstvo životného prostredia, ktoré oznámilo aj príčinu.

 

 

Miesto je pomenované po známom anglickom prírodovedcovi Charlesovi Darwinovi, na počesť toho, že ostrovy preslávil po celom svete. Štúdium piniek v tejto oblasti ho inšpirovalo k opísaniu Darwinovej evolučnej teórie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nikoleta Preložníková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies