TIP NA KNIHU Spoznajte Eiffela, muža, ktorý postavil úchvatnú vežu a spoznajte príbeh jeho lásky. Jeho jedinej lásky

NETKY.SK • 6 Január 2023, 13:00 • 2 min
TIP NA KNIHU Spoznajte Eiffela, muža, ktorý postavil úchvatnú vežu a spoznajte príbeh jeho lásky. Jeho jedinej lásky

Hovorí sa, že láska je aj obeta, že kto ľúbi, mal by vedieť odkrojiť aj zo svojich túžob, aj sa vzdať svojich predstáv, lebo ak tak neurobí, potom niet dôkazu, že cit je pravý. Ale čo všetko je dobré obetovať a ako vieme, či trýzeň, čo sa chystáme podstúpiť, za to stojí?

slovakia

left justify in out

Nie je to len tak, že dvaja sa do seba zahľadia, vedia, že im je spolu dobre a že spoločne chcú prečkať aj Vianoce a aj úplne obyčajné dni, kiežby to tak bolo, kiežby to bolo také jednoduché. Lenže dvaja musia riešiť oveľa viac, či sú jeden pre druhého vhodnou voľbou, čo na to povie rodina a či priepastí nie je priveľa.

A ak áno, ak je rozdielov viac než spojení, potom je zaručené, že niekomu sa zlomí srdce a ktovie, či sa niekedy pozliepa do celku.

 

 

Nicolas d'Estienne d'Orves napísal knihu, ktorá nie je fikciou, stojí na skutočných udalostiach, veď už názov sám napovedá, že Eiffel je príbeh o mužovi, čo žil a niečo po sebe zanechal. A tiež ľúbil a obetoval.

 

Francúzsko

 

Neviem, čím to je, ale knihy, čo sa odohrávajú vo Francúzsku majú nejaké zvláštne čaro, ako keby priťahovali už len vôňami a chuťami, už len jazykom, čo znie pôvabne, a tak nejako aj Eiffel získaval pozornosť od počiatku. Lebo Gustave Eiffel práve tam tvoril aj žil, prezývali ho básnikom železa, lebo hoci jeho povolanie sa zdalo byť absolútne neumelecké, on z toho dokázal vyťažiť umelečno. Spoznávame ho, aký vedel byť ohnivý, ako dýchal pre projekty, ktoré práve vymýšľal. A potom je tu aj ona, žena, čo mu ukradla spánok a oveľa viac.

 

Adrienne

 

Gustave bol ženatý a narodili sa mu deti, už má aj dospelú dcéru, ktorá sa sama čoskoro postaví pred oltár. Manželka mu zomrela už dávnejšie, novú si nehľadá. A vtom uvidí ju, Adrienne, okamžite ju spozná, a ihneď vie, že aj keď od ich stretnutia uplynuli roky, ešte stále ju má rád, že ju ľúbi.

 

Dva problémy

 

Nie je to však také ľahké, lebo po prvé, ona je vydatá, a nie za hocikoho, ale manželom je Eiffelov priateľ, muž, s ktorým sa počas vysokoškolských čias zabával a po druhé, nerozišli sa v dobrom. Zaľúbili sa do seba v mladosti, ona pochádzala z bohatej rodiny, on bol inžinier. Vtedy sa tak zblížili, že si sľúbili vernosť a mali sa vziať, ale niečo sa stalo. Ona neprišla tam, kam prísť mala a nikdy mu to nikto nevysvetlil. Myslel si, že ho zradila, myslel si, že ho klamala.

 

Veža

 

Teraz sú už starší, na krku majú záväzky a ešte čosi tu je. Eiffel má ohromiť Paríž, vlastne nie, má ohromiť celý svet, lebo tvrdil, že postaví tristo metrov vysokú vežu, bude to jeho jedinečné dielo, jeho dieťa, jeho láska. Otázkou je len to, či láska k žene zvíťazí alebo sa jednoducho nikdy nespoja, lebo im to nie je dané.

 

Príbeh ako taký nie je ničím ohurujúci, nič, čo by sme nečítali tisíc ráz predtým, ale je predsa niečím iný. Hlavne je smutnejší, lebo tak to bolo naozaj, Eiffel svoju vežu postavil a svoju milovanú Adrienne do nej vtesnal. Láska, to je obeta, ale možno si niekedy pýta až príliš veľa. Alebo...



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies