V Piešťanoch otvorili obnovené multifunkčné ihrisko

NETKY.SK • 3 Apríl 2023, 12:30 • 2 min
V Piešťanoch otvorili obnovené multifunkčné ihrisko

PIEŠŤANY - Obnovené futbalové ihrisko s umelým trávnikom a multifunkciou si môžu nanovo užívať piešťanskí športovci. Mesto ukončilo rekonštrukciu športoviska pri atletickom štadióne za 331.600 eur. Informoval o tom primátor Peter Jančovič.

slovakia

left justify in out

Priestor na ňom majú nielen futbalisti, ale aj nohejbalisti či hráči ragby. Rekonštrukciu podporil Fond na podporu športu sumou 183.000 eur, z mestskej pokladne bola na modernizáciu a obnovu športoviska vyčlenená suma 148.600 eur. "Popri hlavnej hracej ploche sme urobili aj tréningovú, v poslednom čase samospráva investovala do infraštruktúry športu nemalé prostriedky," uviedol primátor.

 

Na ihrisku vymenili rokmi užívania zničenú umelú trávu, v rámci projektu vybudovali chodníky, osadili tribúny pre divákov, hráči majú k dispozícii nové striedačky. Športovisko má aj nové oplotenie a záchytné siete. Piešťanský projekt obnovy bol jedným zo zhruba deväťdesiatich, ktorým aktuálne Fond na podporu športu poskytol finančnú podporu. "Trávnik má kvality podľa požiadaviek Medzinárodnej futbalovej organizácie (FIFA), má multifunkčné využitie, čo sme vnímali ako jednu z priorít," uviedol člen správnej rady fondu Lukáš Pitek. Zaťažkávacou skúškou po slávnostnom prestrihnutí pásky bol nedeľný (2.4.) turnaj prípraviek Futbalservis Cup 2023. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona