Messi odmietol podať trénerovi ruku, ten ho po zápase s Lyonom obhajoval

NETKY.SK • 20 September 2021, 12:29 • 2 min
Messi odmietol podať trénerovi ruku, ten ho po zápase s Lyonom obhajoval

PARÍŽ – Šláger 6. kola francúzskej Ligue 1 medzi Parížom St. Germain a Lyonom ponúkol okrem futbalových momentov aj jednu kontroverznú udalosť. Hviezdny Lionel Messi totiž nezvládol fakt, že sa ho tréner Mauricio Pochettino rozhodol vystriedať a s nahnevaným výrazom v tvári zamieril na lavičku.

slovakia

left justify in out

Argentínsky lodivod sa rozhodol stiahnuť svojho krajana z ihriska v 76. minúte za stavu 1:1, na čo Messi reagoval tak, že trénerovi nepodal ruku. „Každému je jasné, že máme v tíme 35 vynikajúcich hráčov. Hrať však môžu len jedenásti z nich. Je teda na nás, aby sme robili rozhodnutia, ktoré sú v prospech celého mužstva. Všetci tréneri to poznajú, niekedy to funguje, niekedy nie. Hráčom sa to občas nepáči, to sa stáva. Neskôr som sa Messiho pýtal, ako na tom je, a odpovedal, že je v pohode,“ prezradil po zápase Pochettino.

 

 

Držiteľ ocenenia Zlatá lopta si na nové prostredie v parížskom veľkoklube stále zvyká a rozhodnutie trénera sa ukázalo ako správne, keďže striedajúci Mauro Icardi strelil v 92. minúte rozhodujúci gól zápasu. Messi včera absolvoval premiéru pred domácimi fanúšikmi a v 37. minúte mohol otvoriť skóre, jeho strela z priameho kopu však trafila len spojnicu brvna a tyče.

 

 

Favorit prehrával od 54. minúty po góle Paquetu. Obrat naštartoval o dvanásť minút neskôr Neymar, ktorý najskôr v pokutovom území spadol po súboji s Gustom a vzápätí premenil penaltu. Pokutový kop potvrdil po zhliadnutí videa rozhodca Clément Turpin, čo sa nepáčilo trénerovi hostí Petrovi Boszovi. „Po zápase som sa na to ešte raz pozrel a nebol to náš hráč, kto si počínal nedovolene. Bol to Neymar, chytil ho rukou a fauloval,“ nechal sa počuť.

 

PSG má po šiestich kolách novej sezóny na konte 18 bodov za 6 víťazstiev a ide o jediný zatiaľ neporazený celok v súťaži. Na druhú Marseille má náskok 5 bodov. Parížania však minulý týždeň zaváhali v otváracom zápase svojej skupinovej fázy Ligy majstrov na pôde FC Bruggy a museli sa uspokojiť s remízou 1:1.

 

 

„Neymar, Messi a Mbappé potrebujú viac času na to, aby sa zohrali. Musíme postupne budovať tím. Nezažili sme dobrý večer, musíme však ostať pokojní a pokračovať v práci. Časom sa to zlepší,“ vyjadril sa Pochettino po remíze v milionárskej súťaži.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies