Predsedníctvo Združenia miest a obcí bude dnes rokovať v Bratislave

NETKY.SK • 1 Február 2024, 10:16 • 2 min
Predsedníctvo Združenia miest a obcí bude dnes rokovať v Bratislave

BRATISLAVA - Predseda ZMOS Jozef Božik zvolal druhé zasadnutie predsedníctva na zajtra 1. februára 2024 v priestoroch Kancelárie ZMOS. Témami rokovania predsedníctva bude medziobecná spolupráca ako základ pre modernizáciu samosprávy, problematika zákonnej povinnosti umiestňovania defibrilátorov, školstvo, sociálne veci a stavebná legislatíva.

slovakia

left justify in out

Po otvorení rokovania predsedom ZMOS Jozefom Božikom sa členovia predsedníctva budú venovať aktivitám a iniciatívam združenia, ako aj príprave 36. snemu ZMOS, ktorý je naplánovaný na máj 2024. Návrh stanoviska k zmena financovania predprimárneho vzdelávania predstaví členom predsedníctva predseda Sekcie školstva a kultúry Rady ZMOS Ján Krtík.

 

Následne predsedníctvo prediskutuje aktuálnu informáciu k neverejným poskytovateľom sociálnych služieb, o ktorej bude informovať podpredsedníčka ZMOS a predsedníčka komory obcí Božena Kováčová a predsedníčka Sekcie sociálnych vecí Rady ZMOS Marcela Ivančová. Podpredseda komory miest ZMOS Martin Chren bude informovať o aktuálnej situácii v stavebnej legislatíve.

Ďalšou aktuálnou témou, ktorú prerokuje predsedníctvo budú centrá zdieľaných služieb, informáciu predloží podpredseda komory obcí ZMOS Ján Fenčák a predseda Sekcie verejnej správy Rady ZMOS Gabriel Mihályi. Taktiež podpredseda komory obcí Ján Fenčák predloží návrh na vytvorenie odbornej sekcie Rady ZMOS pre národné kultúrne pamiatky. Ďalšou aktuálnou témou rokovania predsedníctva bude aj problematika defibrilátorov, akým spôsobom sa obce vysporiadali so zákonnou povinnosťou umiestniť defibrilátory.

 

Po rokovaní Predsedníctva ZMOS sa o 11:45 hod. v priestoroch kancelárie uskutoční tlačový brífing k záverom z rokovania predsedníctva.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: ZMOS, Foto:
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies