Malá japonská dedina plánuje svoju vlastnú ICO

NETKY.SK • 19 Jún 2018, 20:00 • 2 min
Malá japonská dedina plánuje svoju vlastnú ICO

OKAJAMA – Malá japonská dedina prišla so zaujímavým nápadom ako zlepšiť svoju ekonomickú situáciu. Rozhodla sa pre kryptomeny a počiatočnú ponuku mincí (ICO).

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Malá dedina Nishiawakura s približne 1 500 obyvateľmi, ktorá sa nachádza v prefektúre Okajama v Japonsku, minulý týždeň odhalila svoj plán na spustenie regionálnej počiatočnej ponuky mincí ako spôsobu zabezpečenia svojho financovania. Obec sa spolieha najmä na lesníctvo ako na hlavný zdroj príjmov, keďže približne 95% jej územia tvorí lesná oblasť.

 

img

 

Svetlo sveta by mala uzrieť kryptomena Nishiawakura Coin (NAC), ktorú vydá Nishiawakura Token Economy Association. Oficiálny dátum uvedenia do obehu ešte nebol oznámený, avšak na webových stránkach nájdete nejaké podrobnosti o novej digitálnej mene.

 

img

 

Japonská obec prišla s touto iniciatívou po tom, ako jej predstavitelia videli rôzne spoločnosti a mimovládne orgánizácie po celom svete používať počiatočnú ponuku mincí (ICO) ako modernú a účinnú metódu získavania finančných prostriedkov. Predstavitelia obce tiež vzali na vedomie, že celá krajina smeruje k zavedeniu samoregulačných pravidiel týkajúcich sa blockchainového modelu financovania.

 

Nie je to však prvý prípad komunálneho záujmu o ICO vo svete. Starosta mesta Lafayette v americkom štáte Louisiana spustil oficiálnu ICO na získanie hotovosti do rozpočtu mesta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies