Boris Kollár prezradil, aký má vzťah so Zuzanou Čaputovou

NETKY.SK • 5 Január 2022, 11:37 • 2 min
Boris Kollár prezradil, aký má vzťah so Zuzanou Čaputovou

BRATISLAVA - Predseda Národnej rady Boris Kollár má s prezidentkou Zuzanou Čaputovou korektný vzťah, veľa vecí spolu konzultujú a je informovaná o krokoch druhého najvyššieho ústavného činiteľa.

slovakia

left justify in out

Neprekáža mu, keď prezidentka parlamentu vráti zákon. Považuje to za normálnu politickú prácu. „S prezidentkou mám veľmi korektný vzťah. Veľmi veľa vecí spolu konzultujeme, je informovaná, nemôže mať žiadne námietky voči komunikácii s druhým najvyšším ústavným činiteľom alebo predsedom Sme rodina. Nemám žiadne výhrady voči prezidentke," povedal Kollár.

 

img

 

Hlava štátu má podľa neho právo vrátiť návrhy zákonov, ktoré sa jej z akýchkoľvek dôvodov nepáčia. „V niektorých prípadoch rešpektujeme jej výhrady, odsúhlasíme ich a upravíme zákony. V niektorých nerešpektujeme, myslíme si, že máme pravdu my, a vtedy prelomíme jej veto a zákon uvedieme do života. Je to normálna politická práca, nemôže sa hnevať ani prezidentka, ani my," podotkol šéf Národnej rady.

 

img

 

Prezidentka vrátila parlamentu v minulom roku šesť zákonov. Medzi nimi aj novelu zákona o štátnej službe. Namietala, že sa otvára priestor na odvolanie zamestnanca z riadiacej pozície bez uvedenia dôvodu, a teda iba z politických dôvodov. Vrátila tiež napríklad právne normy z dielne envirorezortu. Pri vetovaní prezidentka zvyčajne navrhne zapracovať pripomienky, alebo zákon neschváliť ako celok. Päť zákonov parlament opätovne schválil, pri novele zákona o diaľničnej známke poslanci veto prezidentky neprelomili a právnu normu opätovne neschválili.

 

Prečítajte si: Toto si myslí Krajniak o daňovo-odvodovej reforme!

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies