Ďalšia rana pre našich zdravotníkov. Ak sa v práci infikujú, s priznaním COVIDovej PN majú problém

NETKY.SK • 25 Marec 2021, 13:15 • 2 min
Ďalšia rana pre našich zdravotníkov. Ak sa v práci infikujú,  s priznaním COVIDovej PN majú problém

Naši zdravotníci majú čoraz väčší problém s priznaním COVIDovej PN po infikovaní sa v práci. Poisťovňa dožaduje potvrdenia, že sa zdravotník skutočne nakazil v práci.

slovakia

left justify in out

 Upozornil na to predseda Lekárskeho odborového združenia (LOZ) Peter Visolajský na dnešnom tlačovom brífingu.

 

Uviedol, že  Sociálna poisťovňa sa aktívne dožaduje potvrdenia od vedenia nemocnice, že sa zdravotník skutočne nakazil v práci, aby mohla takúto PN vyplatiť. Riaditelia nemocníc však čoraz častejšie takéto potvrdenie odmietajú vydať.

Prezident Slovenskej lekárskej komory (SLK) Marian Kollár konštatoval, že úrazový príplatok nie je riešením, ktoré od legislatívy očakávali. Lekári žiadajú nastaviť legislatívu tak, aby zdravotníkom, ktorí počas pandémie ochoreli na COVID-19, Sociálna poisťovňa vyplácala 100 % kompenzáciu pracovnej neschopnosti. Rovnako je tomu aj pri ozbrojených silách.

„Žiadame ministerstvo zdravotníctva, vládu aj premiéra, aby okamžite zabezpečili legislatívne doriešenie pandemických PN pre zdravotníkov tak, aby boli odstránené všetky administratívne prekážky na ich uplatnenie,“ doplnil predseda LOZ.

 


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies